"Tas bija šausmīgi un pretīgi..." Rebela Vilsone atklāj savu #MeToo pieredzes stāstu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Rebela Vilsone
Rebela Vilsone Foto: EPA/Scanpix

Austrāliešu aktrise Rebela Vilsone atklāja savu #MeToo pieredzes stāstu, kurā iesaistīts viņas bijušais kolēģis. 

42 gadus vecā Vilsone izdevumam "People" apgalvo, ka pirms pāris gadiem viņai uzmācās kolēģis un tas noticis viņas draugu priekšā. 

"Viņš mani pasauca istabā un novilka bikses," atklāj aktrise. "Šausmīgais puisis" pēc tam lūdzis aktrisei veikt "riebīgas" darbības, kuras viņa neprecizē. 

"Tas bija šausmīgi un pretīgi. Un visa tā uzvedība pēc tam - tas viss bija pirms #MeToo kustības, kur viņi centās iznīcināt mani un manu karjeru. Ja tas būtu noticis pēc #MeToo, tad es būtu varējusi viņus vienkārši iznīcināt," spriež Vilsone.

Aktrise, kurai ir izglītība jurisprudencē, piebilst: "Tāpēc, ka esmu juriste, man viss ir dokumentēts. Es piezvanīju savam pārstāvim un dažas lietas pierakstīju."

Tāpat aktrise piebilst, ka "visiem darījusi zināmu to, kas ar viņu noticis".

"Man vajadzēja aiziet. Tas nebija tā vērts," par pieredzēto filmēšanas laukumā saka Vilsone. "Bet tanī pašā laikā es nodomāju - dari pareizo lietu, esi profesionāle un pabeidz šo filmu. Tagad es tā vairs nedarītu."

Vilsone ziņoja par incidentu augstākstāvošajiem darbiniekiem, lai gan ilgu laiku vilcinājusies to darīt. "Es domāju, ka pasūdzēšanas manai aģentūrai bija milzīgs solis. Un studijai arīdzan.

Es uzzināju, ka esmu kāda ceturtā, kura sūdzas par konkrēto puisi. Tik pretīga rīcība, bet citām sievietēm tā pieredze bija vēl šausmīgāka."

"Ja tas notiktu vēlreiz, es, iespējams, aizstāvētu sevi vairāk tikai citu sieviešu drosmes dēļ, kuras ir pacēlušas balsi un devušas man iespēju," skaidroja Vilsone.

Kā zināms, 2006. gadā aizsāktā kustība #MeToo, kas vērienīgus apmērus uzņēma 2017. gadā, apsūdzējusi vairākus simtus ietekmīgu cilvēku, pārsvarā vīriešus, seksuālos noziegumos. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu