Foto ⟩ Grupa "Sigma" ar koncertiem Mākslas akadēmijā atklāj jauno albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mikus Kļaviņš

25. maija vakarā norisinājās grupas "Sigma" jaunā albuma "Ostinācijas" atklāšanas koncerts. Albumā iekļautas desmit jaunas muzikālas kompozīcijas, kurās grupa daudz eksperimentējusi ar melodijas, ritma un harmoniskās secības atkārtojumiem.

Šodien un rīt vēl ir iespēja apmeklēt koncertus Latvijas Mākslas akadēmijā (K2), kur tiks izpildītas gan jaunās dziesmas, gan jau klausītāju iemīļotie grupas Sigma skaņdarbi.

Pie jaunā albuma grupa strādājusi pēdējos četrus gadus, raisot dažādas emocijas - gan vilšanos un sāpes, bet arī mīlestības pilnas sajūtas un jaunu ceļu meklējumus. Šajā albumā grupa eksperimentējusi ar ostinato principu mūzikā jeb melodijas, ritma un harmoniskās secības atkārtojumiem, tāpēc arī nosaukums izvēlēts "Ostinācijas".

"Ja dzejniekiem ir soneti un trioletas, tad Sigmai ir ostinācijas,"

stāsta grupas mūziķis Jānis Ozoliņš, kurš savā pamatdarbā ir literatūrzinātnieks.

Albums pieejams šobrīd mūzikas straumēšanas platformās Spotify un Bandcamp. Grupa aicina atbalstītājus iegādāties albuma digitālo versiju, kā arī pieteikties iepriekšpārdošanā albuma vinila platei, kura iznāks šī gada jūlijā, rakstot grupai vēstuli sociālajos tīklos.

Jaunajā albumā dziesmā "Ir vēsas" piedalījusies arī mūziķe Sniedze Prauliņa. Partitūras pūšaminstrumentiem sadarbībā ar grupu "Sigma" aranžējis Platons Buravickis. Albumu miksējuši skaņu inženieri Haralds Stenclavs, Arnis Račinskis un Gatis Zaķis, bet skaņas māsteru veidojis kanādiešu skaņu inženieris Raiens Morijs, kas strādājis arī pie grupas Arcade Fire albuma "Funeral". Līdzīgi kā iepriekš, arī jaunākajā ierakstā grupa "Sigma" piešķir lielu nozīmi dziesmu tekstiem, gan radot tos paši, gan izmantojot latviešu autoru dzeju.

Noklausies albumu!

Biļetes uz koncertiem šodien un rīt vēl pieejamas portālā Aula.lv. Šodien, 26. maijā pirms Sigmas uzstāšanās gaidāma Platona Buravicka tehnomūzikas diskotēka, savukārt rīt, 27. maijā, aktieris Igors Šelegovskis jeb Indigo sniegs ieskatu savā debijas albumā hiphopā.

Foto: "Grupa Sigma" ar koncertiem Mākslas akadēmijā atklāj jauno albumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu