Holivudas zvaigzne Džons Malkovičs atklāj savas mīļākās vietas Rīgā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Džons Malkovičs
Džons Malkovičs Foto: EPA/Scanpix

Holivudas zvaigzne Džons Malkovičs, kurš kopā ar lietuviešu izcelsmes aktrisi Ingeborgu Dapkunaiti Dailes teātrī strādā pie izrādes "Kokvilnas lauku vientulība", intervijā žurnālam "Ir" atklāj savas domas par Latvijas galvaspilsētu. 

Vaicāts, kā viņam patīk Rīga, Malkovičs izsakās atzinīgi. "Ļoti. Laba izmēra pilsēta, kurā patīkami dzīvot. Daudzās pilsētās tā nav. Man patīk pa Rīgu pastaigāties, uz to skatīties, un man tas ir ļoti svarīgi," atzīst aktieris.

Pilsētā runā, ka Malkovičs pusdienojot "Lauvas namā" pretī Dailes teātrim, taču aktieris norāda, ka nekad tur nav bijis. Tiesa, viņaprāt, Rīgā ir citas "izcilas kafejnīcas un restorāni". Tāpat viņam ļoti patīk Centrāltirgus.

Izskanējušas runas, ka Dailes teātris vēlētos Malkoviču piesaistīt kā režisoru Toma Stoparda jaunākajai lugai "Leopoldstadt". "Jā, mēs par to parunāsim. Man ir arī vairākas citas lietas prātā, bet es priecātos par iespēju te atgriezties un pastrādāt," izdevumam "Ir" nosaka Malkovičs.

Pilnu interviju ar Džonu Malkoviču lasiet žurnāla "Ir" 26. maija numurā!

Jau ziņots, ka Dailes teātris šobrīd tiek uzvesta izrāde "Kokvilnas lauku vientulībā" ar pasaulslavenajiem aktieriem Džonu Malkoviču un Ingeborgu Dapkunaiti. Maijā notiks četras šī uzveduma izrādes.

Iestudējumu "Kokvilnas lauku vientulībā" veido krievu režisors Timofejs Kuļabins pēc Bernāra Marī Koltesa lugas motīviem. 

Dailes teātris vērš uzmanību, ka Bernāra Marī Koltess ir autors pusotram ducim lugu, no kurām slavenākās ir "Roberto Zuko", "Rietumu krastmala" un "Kokvilnas lauku vientulībā". Lugas tulkotas gandrīz četrdesmit valodās un iekļautas teātru repertuāros visā pasaulē. Lielākie Eiropas režisori, tostarp Patriss Šero, Pīters Šteins, Kšištofs Varlikovskis, Mihaels Talheimers, Kama Ginkass, Luiss Paskāls un citi, vairākkārt pievērsušies Koltesa daiļradei.

Iepazīstinot ar iestudējuma saturu, tā aprakstā norādīts, ka

"lugā divi cilvēki satiekas tumšā alejā. Viens ir izplatītājs, otrs - klients. Tirgotājs mēģina kaut ko pārdot klientam, kaut ko, kas viņam jānosauc pašam. Klients nevēlas nosaukt preci un visos iespējamos veidos atsakās no darījuma".

"Luga ir strīds, divu cilvēku konfrontācija, kas izteikta vārdu un nozīmju spēlē. Laika gaitā auditorija saprot, ka pārdošanas priekšmets ir slēpta interese. Abiem varoņiem ir jāatzīstas savā iekārē. Taču, tā kā ne viens, ne otrs nevēlas saukt lietas īstajos vārdos, viņi tikai "staigā apkārt", un skatītājs saprot, ka šis strīds neatrisināsies, jo neviens negrib atzīties," pausts izrādes aprakstā.

Šī nav pirmā reize, kad Ingeborga Dapkunaite un Džons Malkovičs tiekas uz teātra skatuves, viņiem ir ap desmit kopīgu projektu teātrī un kino. No 2009. līdz 2011. gadam viņi spēlēja Maikla Stērmingera muzikālajā izrādē "Džakomo variācijas", kas guva lielus panākumus daudzās pasaules valstīs. 2017. gadā aktieri kopā filmējās krievu filmā "Par mīlestību".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu