Foto ⟩ Dailes teātrī pirmizrāde darbam ar Holivudas zvaigzni Malkoviču un lietuviešu aktrisi Dapkunaiti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Māris Morkāns

Dailes teātrī 28. maijā pirmizrādi piedzīvos iestudējums "Kokvilnas lauku vientulībā", kur lomas atveido divi izcili aktieri - Holivudas zvaigzne, aktieris Džons Malkovičs un izcilā lietuviešu izcelsmes aktrise Ingeborga Dapkunaite. Ielūkojies foto no mēģinājuma! 

Viens no spilgtākajiem šā brīža krievu režisoriem, kurš šobrīd strādā Eiropā, pazīstamais teātra un operas režisors Timofejs Kuļabins iestudējumā ir pievērsies izcilā franču 20. gadsimta otrās puses dramaturga Bernāra Marī Koltesa daiļradei.

Režisors Timofejs Kuļabins: "2022. gadā tēma par aizliegto, neizteikto un neatvairāmo pievilcību ir jārisina citādi. Mēs veidojam izrādi par slepenu iekāri, kas ir sodāma un kuru jebkura sabiedrība atzīst par noziedzīgu."

"Kokvilnas lauku vientulībā" pirmizrāde 28. maijā, tai sekos izrādes 29., 30. un 31. maijā.

Foto: Dailes teātrī iestudējums "Kokvilnas lauku vientulībā".

Izrādes veidošanas iesākuma fāzi janvārī līdzfinansēja tā brīža Dailes sadarbības partneris un projekta iniciators starptautiskais laikmetīgās mākslas atbalsta fonds "Teritorija". Līgums ar fondu "Teritorija" tika lauzts tūlīt pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainā. Noslēdzošā iestudējuma fāze tiek nodrošināta no teātra pašu ieņēmumiem, kā arī pateicoties inovāciju partnera "LMT" atbalstam.

Izrāde angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Video: Ieskats izrādē "Kokvilnas lauku vientulībā".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu