Džonijs Deps uzvar tiesas prāvā pret savu bijušo sievu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/LETA

Trešdien, 1. jūnijā, paziņots galējais spriedums aktieru Džonija Depa un viņa bijušās sievas, aktrises Amberas Hērdas lietā, vēsta "BBC".

Kā ziņo britu raidsabiedrība "BBC", Deps ir uzvarējis tiesas prāvā par neslavas celšanu pret bijušo sievu Hērdu, kuru viņš iesūdzēja tiesā saistībā ar apsūdzībām par vardarbību ģimenē.

Tiesa ir konstatējusi, ka Hērda ir apmelojusi savu bijušo vīru 2018. gada Washington Post rakstā, kurā viņa norādīja, ka ir "publiska persona, kas pārstāv vardarbību ģimenē".

Zvērinātie atzinuši, ka Hērdas izteikumi par viņas laulību bija "nepatiesi" un sniedza "apmelojošas norādes" citiem cilvēkiem, izņemot Depu.

Zvērinātie arī atklāja, ka viņa rīkojās ar "faktisku ļaunprātību".

Deps iesūdzēja Hērdu par 50 miljoniem ASV dolāru, taču tiesa lēma piešķirt Depam 10 miljonus ASV dolāru kompensācijā par zaudējumiem un 5 miljonus ASV dolāru soda atlīdzībā. Arī Hērda saņēma zaudējumu atlīdzību 2 miljonu ASV dolāru apmērā.

Noslēdzoties sēdei, pie tiesas zāles notika svinības. Džonija Depa fani kliedza viņa vārdu brīdī, kad zvērinātie nolasīja lēmumu.

"Mans lēmums turpināt šo tiesas prāvu, ļoti labi zinot juridiskos šķēršļus, ar kuriem es saskaršos, un neizbēgamo, vispasaules skatu manā dzīvē, tika pieņemts tikai pēc daudzām pārdomām. Jau no paša sākuma šīs lietas ierosināšanas mērķis bija atklāt patiesību neatkarīgi no iznākuma," sacīja Deps, piebilstot, ka

"labākais vēl tikai priekšā, un beidzot ir sākusies jauna nodaļa. Patiesība nekad nepazūd."

Deps arī pauda, ka ar mediju starpniecību pret viņu tika izvirzītas nepatiesas, ļoti nopietnas un kriminālas apsūdzības, kas izraisīja nebeidzamu naidpilna satura straumi, lai gan pret viņu nekad iepriekš nav izvirzītas nekādas apsūdzības. "Tas nanosekundes laikā jau bija apceļojis pasauli divas reizes, un tam bija seismisks spēks, ietekme uz manu dzīvi un karjeru."

Viņš sacīja, ka "pēc sešiem gadiem tiesa viņam atdeva dzīvi".

Savukārt Hērda pauda vilšanos, un apgalvoja, ka tas, ko viņa jūt šodien ir vārdos neaprakstāms. "Man sāp sirds, ka pierādījumu kalns joprojām nebija pietiekams, lai izturētu sava bijušā vīra nesamērīgo spēku, ietekmi un varu. Esmu vēl vairāk vīlusies par to, ko šis spriedums nozīmē citām sievietēm."

Viņa sacīja, ka tā ir neveiksme un tas atgādina laiku, kad sieviete, kas runāja un izteicās, varēja tikt publiski apkaunota un pazemota.

"Man žēl, ka zaudēju šo tiesas prāvu. Taču vēl vairāk žēl ir par to, ka, šķiet, esmu zaudējusi tiesības — runāt brīvi un atklāti."

Miljoniem skatītāju visā pasaulē vēroja divu Holivudas zvaigžņu juridisko cīņu.

Drāmai attīstoties, uzmanības centrā nokļuva jauna zvaigzne: Džonija Depa advokāte Kamila Vaskesa.

37 gadus vecā Vaskesa ir kļuvusi par maz ticamu un neapzinātu šova līdzzvaigzni, gūstot fanus ar savu aso juridisko stilu.

T-krekli, kas rotāti ar viņas vārdu, un viņu slavinoši mirkļbirkas, izplatās sociālajos tīklos.

Šķiet, ka neviens no tiem nav ietekmējis žūriju, kas atklāja, ka viņa apmelo savu bijušo vīru, nodēvējot sevi par "publisku personu, kas pārstāv vardarbību ģimenē".

Jau ziņots, ka, sākot no 2022. gada 12. aprīļa, bija plānota sešu nedēļu ilga tiesas prāva, kurā filmu "Karību jūras pirāti", "Edvards Šķērrocis" un "Čārlijs un Šokolādes fabrika" zvaigzne, aktieris Džonijs Deps, apsūdz savu bijušo sievu, filmu "Akvamens" un "Trakais brauciens" aktrisi Amberu Hērdu, apmelošanā un neslavas celšanā.

Pāra attiecības un laulība nebija ilga, taču tieši pēc šķiršanās tā iemantoja vislielāko preses uzmanību, pateicoties Hērdas izplatītajiem paziņojumiem, ka viņa cietusi no fiziskas un seksuālas vardarbības. Depa mērķis ir ne tikai pierādīt, ka tā nav taisnība un viņš bijušajai sievai neesot ne pirksta piedūris, bet arī atklāt, ka tieši Hērda kopdzīves laikā esot uzvedusies kā visīstākā varmāka gan emocionāli, gan fiziski.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu