Amberas Hērdas māsa komentē Depa uzvaru tiesas prāvā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Aktrises Amberas Hērdas māsa Vitnija Hērda Henrikesa sociālajos tīklos pirmo reizi izteikusies par tiesas prāvu, kurā uzvarēja aktieris un Hērdas bijušais vīrs Džonijs Deps.

Atgādinām, ka 1. jūnijā aktieris Džonijs Deps uzvarēja tiesas prāvā par neslavas celšanu pret bijušo sievu, aktrisi Amberu Hērdu.

Pāra attiecības un laulība nebija ilga, taču tieši pēc šķiršanās tā iemantoja vislielāko preses uzmanību, pateicoties Hērdas izplatītajiem paziņojumiem, ka viņa cietusi no fiziskas un seksuālas vardarbības. Depa mērķis bija ne tikai pierādīt, ka tā nav taisnība un viņš bijušajai sievai neesot ne pirksta piedūris, bet arī atklāt, ka tieši Hērda kopdzīves laikā esot uzvedusies kā visīstākā varmāka gan emocionāli, gan fiziski.

Lai arī Deps iesūdzēja Hērdu par 50 miljoniem ASV dolāru, zvērinātie lēma piešķirt aktierim 10 miljonus ASV dolāru kā kompensāciju par zaudējumiem un 5 miljonus soda sankciju formā. Arī Hērda saņēma zaudējumu atlīdzību 2 miljonu ASV dolāru apmērā.

Nu Hērdas māsa, kura bija arī viena no lieciniecēm, sociālajos tīklos publiskojusi ierakstu ar mirkļbirku #istandwithamberheard jeb "es iestājos par Amberu Hērdu".

"Es joprojām iestājos par tevi, māsiņ. Vakar, šodien un rīt es vienmēr lepošos ar tevi par to, ka iestājies par sevi, par to, ka liecināji šeit, Virdžīnijā, un Lielbritānijā, un par to, ka esi balss tik daudziem citiem, kuri paši nevar runāt par lietām, kas notikušas aiz slēgtām durvīm. Mēs zinājām, ka šī būs cīņa pret straumi un to, ka visas kārtis ir pret mums. Bet tu iestājies par sevi, neraugoties ne uz ko.

Es esmu pagodināta liecināt par tevi un es to darītu miljons reižu atkal, jo es zinu, ko es redzēju un taisnība vienmēr būs tavā pusē.

Man žēl, ka tas neatspoguļojās zvērināto lēmumā, bet es nekad tevi neatstāšu vienu, tāpat kā tie, kuri iestājas par tevi. Vienmēr tev līdzās..." teikts Henrikesas paziņojumā.

Pati Hērda pēc lēmuma paziņošanas sociālajos tīklos izplatīja paziņojumu, kurā pauda vilšanos par šādu iznākumu. "Vilšanās, ko jūtu šodien, ir vārdos neaprakstāma. Man sāp sirds, ka pierādījumu gūzma joprojām nebija pietiekama, lai izturētu mana bijušā vīra nesamērīgo spēku, ietekmi un varu. (..) Man ir vēl lielāka vilšanās par to, ko šis spriedums nozīmē citām sievietēm," teikts Hērdas paziņojumā. "Tā ir neveiksme. Tas atgriež atpakaļ laiku, kad sieviete, kas runā un iestājas par sevi, var tikt publiski apkaunota un pazemota. Tas atkāpjas no idejas, ka vardarbība pret sievietēm ir jāuztver nopietni."

Savukārt pēc uzvaras tiesā Deps pateicās zvērinātajiem par "viņa dzīves atgriešanu". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu