Greifāne atbild nelabvēļu kritikai: Es vienmēr esmu mīlējusi savu zemi, nevienam no jums to neatņemt

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Liene Greifāne
Liene Greifāne Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Krievijā dzīvojošā latviešu dziedātāja un režisore Liene Greifāne, kura pēc trīsarpus gadu pārtraukuma ieradusies Latvijā, publiskojusi ierakstu, kas, kā noprotams, veltīts kritiķiem. 

Greifāne, kura jūnija sākumā mēroja sarežģītu ceļu no Sočiem uz Rīgu, sociālajos tīklos saņēma kritiku, jo iepriekš sacīja, ka negrasās pamest Krieviju.

Daudzi, šķiet, pārpratuši notikušo, un Greifāne uzsver, ka tikai uz laiku ieradusies Latvijā.

Vietnē "TikTok" viņa publiskojusi pārdomas, kurās uzsver, ka vienmēr ir mīlējusi savu dzimteni. "Lielai daļai no jums nekad nekas nebūs labi, neviens nebūs pietiekami labs, jūs tikai neaizmirstiet kādreiz paskatīties spogulī un pajautāt, vai es pats esmu labāks par tiem, kurus nolieku. Es vienmēr esmu mīlējusi savu zemi, nevienam no jums man to neatņemt. Novēlu, lai katram vairāk mīlestības, pozitīvu domu, saules sirdī. Dzīvojiet savu dzīvi pilnvērtīgi, neļaujiet citiem noteikt ko un kā jums darīt. Katrs no jums ir pelnījis būt laimīgs, arī es."

Greifāne, kura Latvijā bija pazīstama ar skatuves vārdu Liene Candy, pirms sešiem gadiem pameta dzimteni, lai Maskavā studētu režiju. Pērn viņa ieguva režisores diplomu un ar ģimeni - vīru Igoru un jaunāko dēlu Kristoferu - dzīvo un strādā Sočos.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Greifāne savos sociālajos tīklos publiskoja emocionālu ierakstu, atklājot, ka negrasās pamest Krieviju. "Es neizvēlējos karu un to neatbalstu. Bet es izvēlējos savu karjeru sākt sešus gadus atpakaļ, pametot visu to, kas tika būvēts Latvijā kopš bērnības. Jūs man prasāt pamest manu darbu, mājas, draugus, bērnam skolu un draugus, lai tikai jūsu sirdis apmierinātos ar domu, ka neviens latvietis nedzīvo Krievijā. Tad man ir pretjautājums, kurš no jums man piedāvās darbu, manam vīram, tā, lai varētu dzīvot, nevis izdzīvot? Apmaksāt Latvijas kosmiskos rēķinus, degvielas cenas utt. Uz kurieni jūs man piedāvājat pārvākties? Esmu gatava izskatīt visus darba piedāvājumus režisūrā. Algai ir jābūt ne mazākai par 2000 eiro, jo, paskatoties, cik kas maksā Latvijā, ar mazāku algu izvilkt būs grūti," sociālajos tīklos vēstīja Greifāne.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu