Viedoklis Latvijas pazemojamo suga, kam nav tiesības sēdēt uz elites soliņa

Romans Vitkovskis
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Romana Vitkovska karikatūra

Tīšām izmantoju “politnekorektos” vārdus “pazemojamo suga” tāpēc, ka Latvijā jau daudz gadus šādu ASV rasu segregācijas laika personāžu lomās tiek likti privātmājnieki, kas sastāda virs 35% mājsaimniecību.

Zaļā kursa dēļ, kara Ukrainā dēļ visur tiek ierobežota fosilā kurināmā, īpaši krievu gāzes izmantošana ar mērķi atteikties no tā vispār. Latvijā centralizētās apkures un gāzes apkures lietotājiem tiek gatavoti atbalsta pasākumi rudenī ar saukli, ka apkures rēķini vasarā nav jāmaksā, bet uz apkures sezonu tikšot kompensēti milzīgie sadārdzinājumi.

Tiem, kas paši sevi apkurina privātmājās un dzīvokļos ar krāsns apkuri nekas nepienāksies, jo viņi pieder pie tiem, kam vasarā ir jāmaksā apkures rēķini, jo granulas, skaidu briketes un malka ir jāpērk visam gadam vasarā un jāizvairās no pirkšanas lielā barā vienlaikus, lai vēl nepalielinātu cenas. Cenas koksnes kurināmam jau ir dubultojušās un nebūs mazākas par gāzes cenām apkurei.

Paši sevi apkurinošie arī ir jaunā pazemojamo suga, kam nav lemts sēdēt uz elites soliņa.

Vispār šo pazemojamo sugu pamatā sastāda dzīvojošie privātmājās, malkas apkures dzīvokļos dzīvojošie un mākslinieki ar darbnīcām (mākslinieki nav komersanti ko negrib un negrib saprast FM). Izskatās, ka valdība dara visu, lai izdzīvotu šo sugu no Latvijas. Tieslietu ministrija uzražoja jaunu veco nekustāmā īpašuma kadastrālās vērtēšanas metodi pa vecam vērtējot ēkas atsevišķi un zemi atsevišķi tā vietā, lai nekustāmo īpašumu vērtētu kā vienu veselu (pērk un pārdod kopā ēku un zemi). Šīs jaunās/vecās kadastrālās vērtības pamatīgi greizi rāda īpašumu vērtību, no kuras tiek rēķināti nekustāmā īpašuma nodokļi.

Galīgi nekompetenti izskatās Kariņš un Reirs, kas publiski apgalvo, ka vasarā siltuma rēķini nav jāmaksā un nekur no abiem nav dzirdēts par kaut kādu analīzi, ko darīs vai nedarīs ar privātmājniekiem un citiem, kas apkurina paši sevi. Vēl sliktākas domas nāk galvā, ja šāda izturēšanās ir pamatojama ar nelietīgu aprēķinu – zvejot vēlētāju balsis tīši radot jaunu pazemojamo sugu.

Neizpratni rada Ekonomikas ministrijas (EM) pārstāvja apgalvojumi, ka pazemojamo sugai nekas nepienāksies apkures jomā, jo, atbildot par mājokļu politiku un mājokļu enerģētiku, EM vajadzēja par šo problēmu zināt drusku vairāk. Skaists paņēmiens – cilvēkus turēt bez ūdens, lai slāpes kļūtu neciešamas un tad spēlēt labdarus pasniedzot malku ūdens. Privātmājās un ar malku apurināmos dzīvokļos dzīvo ļoti liela daļa pensionāru un citi ne sevišķi bagātie, kas tika pat aģitēti pārcelties uz šādiem mājokļiem apkures izmaksu samazināšanas dēļ. Cerams, ka par vainīgajiem un viņu partijām aptuveni trešā daļa vēlētāju nebalsos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu