Āgenskalna tirgū būs skatāma izrāde "Marija un zibens"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes foto/ kvadrifrons.lv

Āgenskalna tirgus teritorijā šodien plkst.16 un 19 būs skatāma teātra trupas "Kvadrifrons" veidotā izrāde "Marija un zibens", kas tapusi 2021.gadā Valmieras vasaras teātra festivālam.

Izrāde līdz šim tikusi izrādīta tikai Valmierā, bet ar Āgenskalna tirgus gādību tā pirmo reizi pieejama arī Rīgas skatītājiem.

"Kvadrifrons" norāda, ka pusaudžu auditorijai adresētais iestudējums vēsta par savas identitātes meklējumiem un aizvadītajā "Spēlmaņu nakts" ceremonijā apbalvots ar skatuves naglu "par meistarību izcili kodolīgā stāstā huligāniskā atsperīgumā ar paaudzes vienojošu asprātību izteikt jauna cilvēka pieaugšanas, sevis un otra atrašanas mokas, mulsumu, kaunu un vientulību, kad vienīgais orientieris ir vien maza zibens atstāta rētiņa uz ciskas".

Izrādi veidojusi režisore Paula Pļavniece, kustību režisors Rūdolfs Gediņš un teksta autors Klāvs Mellis, kā arī aktieri Ance Strazda, Reinis Boters, Sandija Dovgāne un Āris Matesovičs. Mūzikas autors ir Reinis Boters, bet skaņas pēcapstrādi veidojis Kārlis Tone.

Iepazīstinot ar iestudējuma saturu, trupa norāda, ka tās centrā ir Marija, kurai bērnībā iespēris zibens. Viņa neatceras pašu spērienu, toties atceras visu pārējo. Tad bija būkšķis, zibsnis un tumsa. Zibens atstāja divas rētiņas, tādus kā punktiņus uz Marijas ciskas. Vieta ap tiem ir nejūtīga. Marija satiks Loti, kura apliecina, ka par to nav jākaunas.

Izrāde ieteicama skatītājiem no trīspadsmit gadu vecuma, un tā notiek ārtelpās - Āgenskalna tirgus teritorijā. Ieejas biļetes iespējams iegādāties teātra trupas "Kvadrifrons" tīmekļvietnē "kvadrifrons.lv".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu