"Nezināšana neatbrīvo no atbildības." Riva un Tīna honorāru par Krievijā balstīto uzņēmuma ballīti ziedo Ukrainai

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Nedēļas sākumā soctīklus sašūpoja Krievijā bāzētā uzņēmuma "NL International" dzimšanas dienas ballīte, kurā piedalījās arī pašmāju dziedātāji Samanta Tīna un Markus Riva. Nu abi mākslinieki atklāja, ko iesāks ar nopelnīto honorāru. 

Pagājušā nedēļas nogalē norisinājās Krievijā bāzētā uzņēmuma "NL International" grandiozā dzimšanas dienas ballīte, kura ar vērienu tika noslēgta kinoteātrī "Splendid Palace".

Komentāru vētru sociālajos tīklos izraisīja fakts, ka koncertā uzstājās arī pašmāju dziedātāja Samanta Tīna, un pasākumu vadīja Markus Riva. Nu abi mākslinieki vietnē "Instagram" paziņojuši, ka pasākumā nopelnīto honorāru ziedojuši Ukrainas cilvēkiem. 

"Nezināšana neatbrīvo no atbildības, bet organizāciju, kuras pasākumā biju kā moderators, pirms tam nezināju un nebiju izpētījis. Savu nopelnīto honorāru esmu noziedojis atbalstam Ukrainas cilvēkiem," vietnē "Instagram" raksta Riva, pievienojot ekrānuzņēmumus no veiktā ziedojuma. 

Arī Samanta Tīna "Instagram" īsajos stāstiņos paskaidroja, ka izdarījusi to pašu: "Ņemot vērā emocijas par pasākumu, kurā es esmu uzstājusies, esmu nolēmusi visu savu honorāru ziedot Ukrainai, jo, manuprāt, šajā situācijā svarīgi visiem palikt vienotiem."

Atgādinām, ka pēc viedokļu vētras sociālajos tīklos Samanta Tīna "Sejas.lv" sniedza sīkāku komentāru par savu dalību, skaidrojot, ka dziedātāja ir par Ukrainu un ikdienā atklāti pauž savu nostāju šajā jautājumā.

"Uzstājos Baltijas dibinājumam! Runāju Latviski! Bija arī cilvēki no Ukrainas, kas mani ļoti priecēja. Es daru savu darbu, esot uzrunāta Latvijā no Baltijas dibinājuma!

Ne es tur strādāju, ne esmu ieinteresēta pētīt vēstures pirmsākumus. Pasākumā es runāju latviski, Latvijā Baltijas dibinātai kompānijai! To, protams, visu noskaidroju, jo arī man tas ir svarīgi!" skaidroja Tīna.

Kompānija "NL International" piedāvā dažādus produktus notievēšanai, skaistumkopšanai un mājas sadzīvei. Preču zīme ir dibināta Novosibirskā (Krievija) 2000. gadā, toties Baltijas valstīs darbojas apakšstruktūra SIA "NL Continent Baltic". Šī nav pirmā reize, kad sabiedrībā zināmi cilvēki tiek nopelti par sadarbību ar konkrēto firmu.

Jau ziņojām, ka šī gada martā influencere Katrīne Sauliete vērsās pie saviem sekotājiem ar lūgumu nekurināt naidu Latvijā.

"Lūgums mūsu tautiešiem… Lūdzu, beidzam savā starpā plēsties par to, ka otrs dara savādāk nekā jums to gribētos. Lūdzu, beidzam rakstīt otram - man gribētos, lai Tu būtu pateikusi tā vai šitā… Jums gribētos…

Bet, lūdzu, ļaujat cilvēkiem dzīvot dzīvi kā viņiem pašiem gribas, mums katram tā ir viena, mums katram ir ļauts izdzīvot savu dzīvi kā mēs to gribam."

Vēlāk Sauliete atklāja, kāpēc turpinās tirgot Krievijas kompānijas produkciju: "Man raksta daudz vēstuļu – negatīvas, agresīvas, pretīgas. (..) Ja jūs turpināt iet uz darbu, kāpēc es nedrīkstu? Šodien atkal saņēmu ziņas, ka obligāti jāatsakās no NL. Kāpēc man jāatsakās no tā, ko lietoju? Tad atsakieties no gāzes! Kā tieši Putins ir pietuvināts NL? Tāpēc, ka krievu kompānija? Bet tie ir adekvāti cilvēki, kas izveidojuši šo kompāniju."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu