"Vai tāpēc, ka strādāju krievu kompānijā, esmu palikusi par Latvijas nodevēju?" Katrīne Sauliete kara laikā netiek galā ar negatīviem komentāriem

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Krievijā bāzētā uzņēmuma "NL International" pārstāve un izplatītāja Latvijā, influencere Katrīne Sauliete saskārusies ar negatīviem komentāriem, kurus saņem par it kā nepietiekamu viedokļa paušanu sakarā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Sauliete vietnē "Instagram" 27. februārī vērsās pie saviem sekotājiem ar lūgumu nekurināt naidu Latvijā.

"Lūgums mūsu tautiešiem… Lūdzu, beidzam savā starpā plēsties par to, ka otrs dara savādāk nekā jums to gribētos. Lūdzu, beidzam rakstīt otram - man gribētos, lai tu būtu pateikusi tā vai šitā… Jums gribētos… Bet, lūdzu, ļaujat cilvēkiem dzīvot dzīvi, kā viņiem pašiem gribas, mums katram tā ir viena, mums katram ir ļauts izdzīvot savu dzīvi, kā mēs to gribam. (..) Teikt - beidz strādāt, jo konkrēta kompānija tika dibināta nevēlamā valstī, tas nežēlīgi… Vispār rīkot raganu tiesu ir nežēlīgi," vietnē "Instagram" raksīja Sauliete.

"Vai tāpēc, ka es strādāju NL kompānijā, es uzreiz esmu palikusi par Latvijas vai Eiropas ienaidnieci vai nodevēju?" neizpratnē par saņemto kritiku ir Sauliete.

Viņa norādīja, ka pilnībā atbalsta Ukrainu un ukraiņu tautu, seko līdzi un pārdzīvo par tur notiekošo, vienlaicīgi "mēģina dzīvot, kamēr viņai tā dzīve ir dota".

"Atbalstu no savas puses kā varu, šobrīd tas ir finansiālā puse un pāršērošana, ja ir kādi fondi, kur var ziedot naudu vai mantas, tas ir tas, kas ir manos spēkos. Bet vai es ņemšu maizes kumosu no mutes ārā saviem bērniem? Nē, es turpināšu strādāt," atzīst Sauliete.

"Cerams piedosiet man, ka es dzīvoju, ka turpinu barot savus bērnus un nelinčosiet mani par to."

Saulietes ieraksts raisīja asas diskusijas vietnē "Twitter", kā arī viņa personīgi saņēmusi kritiku vietnē "Instagram".

"Influencerei Katrīnai Saulietei esot tik grūti saņemt sliktus komentārus no latviešiem. Tie esot daudz šausmīgāki par Putina agresiju. Tas ir tas gadījums, kad dieviņš dalīja smadzenes, Katrīne nebija mājās!" vietnē "Twitter" rakstīja lietotājs ar segvārdu "bush". 

Neilgi pēc negatīvo komentāru saņemšanas Sauliete publicēja video, kur, slaukot asaras, sacīja, ka esot "novesta nenormāli" un "ja latvietim būtu Putina ieroči, latvietis tos izmantotu pret savējiem, nevis pret ienaidnieku". "Nevienam nenovēlu iekāpt manās kurpēs... Es mīlu savu darbu un esmu laimīga, ka ar to varu nodrošināt savu bērnu dzīves... Es neizvēlējos [kompānijas valsti] -

ja tā būtu citas valsts kompānija, es vienalga strādātu šajā kompānijā."

Viņa paskaidroja, ka nevēlas "tikt terorizēta" ar citu padomiem un viedokļiem, kā viņai vajadzētu uzvesties šajā situācijā, tomēr jau nākamajā dienā viņa atklāja, ka ir sazinājusies ar savas kompānijas līderiem.

 "Tie, kas man raksta, ka man ir jārunā ar krievu līderiem un man ir jāsaka viņiem, ka ir jāatver acis krieviem - es runāju. Es runāju, un es varu pateikt, ko es uzzināju. Kāpēc visi klusē? Kāpēc kompānija klusē? Citiem liekas, ka viņi [krievi] neko nesaprot - viņi saprot. Daudzi nesaprot, ir televīzijas nozombēti, bet ļoti daudzi saprot. Viņiem ir oficiāls paziņojums - katram, kurš kaut vienu centu pārskaitīs uz Ukrainu, katram, kurš izteiks vēlmi palīdzēt, kurš ieminēsies vispār par to, ka vajag palīdzēt Ukrainai, kurš kaut vai drēbes gabalu aiznesīs kādam ukrainim, viņam draud 20 gadu cietumsods. Tieši tāpēc viņi sēž un klusē. 

Krievu tauta ir iebiedēta.

Jā, gļēvi. Bet viens cilvēks valda pār tautu un tauta baidās. Tāpēc turpināt man rakstīt, lai es runāju ar kolēģiem, līderiem - es jau varu, bet viņi visi ir iebiedēti," apgalvo Sauliete. 

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu