Lauris Reiniks atklāj "perfektās pateicības runas" formulu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lauris Reiniks
Lauris Reiniks Foto: Evija Trifanova/LETA

26. jūlijā Dzintaru koncertzālē notiks "Zelta Mikrofona" laureātu koncerts, atzīmējot gada balvas 25 gadu jubileju. Priecīgo notikumu gaidot, Lauris Reiniks dalījās savā stāstā no Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas pirmsākumiem.

Pirmo reizi Latvijas mūzikas ierakstu gada balvā Lauris Reiniks uzstājās, kad bija iznācis viņa debijas albums "Planet 4 2". Šo uzstāšanos mūziķis nekad neaizmirsīšot - menedžments bija izdomājis, ka Reinikam jāuzstājas ādas biksēs, kuras viņam pašam par 65 latiem bija jānopērk. Par bekvokālistēm menedžments bija uzaicinājis skaistuma konkursu finālistes, kas tēloja dziedāšanu. “Nodziedāju un pēc tam saņēmu klātesošo atzinības, ka jāturpina! Vēl nākamajā gadā dziedāju angļu valodā, bet vēlāk uzstājos ar dziesmām latviski.

Sākumā mēs daudzi domājām, ka stilīgi ir dziedāt angliski, ar laiku sapratām, ka jādzied latviski,” atceras Lauris.

Laurim Reinikam ir trīs gada balvas: 2003. gadā - kategorijā radio hits bija dziesma "Sirds sadeg neparasti", savukārt 2010. gadā Lauris saņēma divas gada balvas - labākais pop albums "Es skrienu" un radio hits "Es skrienu".

Reiniks labprāt dalās ar savu perfektās pateicības runas formulu: “Kad saņēmu apbalvojumu par albumu "Es skrienu", man sacīja - Lauris esot pateicis perfekto pateicības runu. Kas tur tāds perfekts? Neaizmirst nevienu, kas tev tik tiešām ir palīdzējis. Arī cilvēkus, kas, piemēram, tevi ir fotografējuši un veidojuši albuma dizainu. Uzvara - tas ir kolektīvs darbs, un tu nevari zināt, kura no komponentēm ir nostrādājusi. Varbūt albuma noformējums?

Pateicības formula - pateikt paldies visiem cilvēkiem, iepīt kādu joku, lai nav pārāk sausi. Lai runa nav par garu! Nekas nav briesmīgāks kā bezgalīgas pateicības runas.”

Jautāts par prātā paliekošiem mirkļiem no gada balvas vēstures, Reiniks atceras “Aldara” toreizējā prezidenta Vitālija Gavrilova uznācienus, kas vienmēr bijuši pārdomāti un jautri.

“Fredis radīja mājīguma sajūtu,” saka mūziķis, kurš pats arī ir bijis 2013. gada balvas ceremonijas vadītājs Latvijas Nacionālajā teātrī. “Mēs bijām četri vadītāji - es, Valdis Melderis, Valters Krauze un pats Fredis. “Zelta Mikrofons” man vienmēr saistās ar Dailes teātri, un pats foršākais ir tas, ka mūziķi ceremonijā var viens otru satikt un iepazīties. Sākumā šķiet, ka jūs nesadraudzēsieties.

Piemēram, “Dzelzs Vilks” un Lauris Reiniks. Bet nē - mums ir ļoti labas cilvēciskās attiecības, jo zinām, ka mēs katrs esam labi savā žanrā. Metālisti ar popu var draudzēties. Mēs visi esam cilvēki, kas vienkārši startē katrs savā žanrā. ““Zelta Mikrofons” mūs vieno!” priecājas mūziķis.

“Zelta Mikrofona” laureātu koncertā 26. jūlijā uzstāsies Latvijas mūzikas zvaigznes, izpildot labi zināmas, godalgotas dziesmas. Būs arī pirmatskaņojumi. Biļetes uz koncertu nopērkamas vietnē ekase.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu