Kāpēc uz skatuves atgriežas reperis Gustavo?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Arstarulsmirus
Arstarulsmirus Foto: Artūrs Kondrāts

Straumēšanas un lejupielādes platformās klausāms producenta un izpildītāja Gustavo jaunais skaņdarbs un tā videoklips "Mums vajag atpakaļ Gustavo", kas ir šī gada beigās gaidāmā piektā studijas albuma pirmais singls.

"Dziesmas nosaukums un piedziedājuma vārdi "Mums vajag atpakaļ Gustavo" uzstājīgi rotaļīgā un zināmā mērā patiesību atspoguļojošā veidā arī daļēji atbild arī uz jautājumu - kāpēc projekts ir atsācis savu darbību?

Kopš tika izdota pēdējā projekta kompozīcija, ir pagājuši mazliet vairāk nekā 10 gadi. Bet visa šī perioda laikā Gustavo daiļrades cienītāji uzcītīgi un sistemātiski bija klausījušies līdz šim izdoto muzikālo materiālu un neatlaidīgi man jautāja, vai un kad projekts varētu atsākt savu radošo darbību.

Šis nu ir tas brīdis, kad var droši teikt - beidzot tas ir noticis, arī pateicoties jums - mērķtiecīgajiem klausītājiem!" - par jauno dziesmu un projekta atsākšanu izsakās Gustavo.

Videoklipa lomās sevi atveido kupls, sabiedrībā pazīstamu cilvēku kopums, kuru balsis ir dzirdamas arī dziesmas piedziedājumā - reperi ansis, Ozols, Viņa, Jānis Krīvēns, rolands če, Prusax, xantikvariāts un Steps, radio ētera personība Sanda Dejus, sportists Kaspars Gorkšs, komiķis Jānis Skutelis un žurnāliste Kristīne Garklāva. Mūzikas klipu veidojusi videostudija LATER.

"No otras puses, projekta atsākšanas motivāciju var komentēt, citējot kādu no maniem agrīnajiem daiļrades dziesmu piedziedājumiem: "Vai tev vēl kas ko teikt? Jā, man ir!"

Jo kopš projekta iepauzēšanas man ir krājušās saturiskas un muzikālas ieceres, kuras nav ietilpināmas Arstarulsmirus projekta ietvaros iezīmētajā Vēlējuma dziesmu virzienā.

Tās ir krietni vairāk saderīgas ar stilistiku, kas ir raksturīga Gustavo daiļradei un hiphopa virzienam kopumā - muzikāli tā ir intensīvāka, agresīvāka, rotaļīgāka forma.

Saturiski tie būs personiski, tieši, dziļi un, tajā pašā laikā, vienkārši, tagadni raksturojoši un retrospektīvi dziesmu teksti ar blīvu un prasmīgu rīmējumu, asprātīgām vārdu spēlēm, pančiem un daudzveidīgiem ritmiskiem paterniem," - turpina autors.

Līdz ar videoklipa publicēšanu Gustavo piesaka šī gada novembra beigās gaidāmo piekto studijas albumu. Tajā būs iekļautas padsmit jaunas, dinamiskas kompozīcijas.

Papildus tam gada beigās plānots izdot grāmatu ar Gustavo dziesmu tekstiem, kas tapuši laika posmā no 2001. līdz 2011. gadam, grāmatā iekļaujot stāstus par kontekstu, kurā dziesmas tapušas, un līdz šim nepublicētus attēlus no personīgiem arhīviem.

Jaunrades process tiek apvienots ar pūļa finansējuma kampaņu, kurā autors aicina Gustavo daiļrades cienītājus ieguldīt projektā vietnē www.beidzot.lv, kļūstot par projekta līdzradītājiem un tādējādi veicinot harmonisku radošo procesu un raitāku rezultāta sasniegšanu.

Pateicībā par iesaisti klausītājiem ir iespēja saņemt dažādus mūziķa darinātus labumus, tostarp arī leģendārā albuma "Beidzot" jaunizdoto versiju.

Jaunā albuma un gaidāmās grāmatas izdošana tiks apvienota ar Gustavo lielkoncertu, kas būs veltīts mākslinieka debijas albuma "Beidzot" repertuāram. Koncerts notiks 25. novembrī Arēnā Rīga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu