Ieskaties! Raganu dedzināšana un citas Valpurģu nakts izdarības

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Vasaras vidus pilnbriedā, 8. jūlijā, Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA) notika festivāls “Valpurģi 2022”. Festivāls “Valpurģi 2022” kopā pulcēja vairāk nekā 500 apmeklētāju, kas visas nakts garumā baudīja daudzveidīgu mūziku dažādu grupu un mākslinieku izpildījumā, vērtēja jauno režisoru filmas un pusnaktī ļāvās Valpurģu nakts kulminācijai – raganas dedzināšanas rituālam.

Uz lielās skatuves zālē “DVINGA” kāpa “Iesildām Valpurģus 2022” uzvarētāji grupa “Kuusbārdis”, “Nova Koma”, “Polifauna”, reperis Wiesulis & sangvn, kurš klausītājus priecēja ar jau pazīstamām un jaunām dziesmām, reperis Galeniex, kura dziesma “Pastarā tiesa” piedzīvoja pirmatskaņojumu, un reperis Zaldāts, skatuves debiju piedzīvoja LKA bijušo studentu leģendām apvītā muzikālā apvienība “REGĪNA”, kas ierāva klausītājus un skatītājus nebeidzamā ballītes virpulī.

Uz mazās skatuves “RAMANA” klausītājus priecēja grupa “Embark”, pank-šlāger-sviest-roka trio “Jūdas Graši”, “Kapelmeistars GROUP” , kā arī ģitārists Reinis Jaunais.

Uz dārza skatuves “KLANGAS” ar buņģieru un “Saucēju” priekšnesumiem tika atklāts festivāls, vēlāk uz skatuves kāpa Emīlija un grupa “Purple Negative”, bet “SLAZDĀ” festivāla apmeklētāji izbaudīja Bēniņu Fotogēniju performanci un DJ33 mūziku.

Sākotnēji Valpurģu naktī raganas satikās, lai svinētu pavasara atnākšanu.

Šogad Valpurģos tika svinēts vasaras vidus pilnbrieds.

“Valpurģi” ir iecienīts LKA Studentu pašpārvaldes “Cits Skatu Punkts” rīkots pasākums, kas sevī apvieno mūziku, maģiju un kopābūšanu.

“Valpurģi” aicināja apmeklētājus kopā sagaidīt tumsas iestāšanos un ausmas pirmos starus, ļaujoties mūzikas maģiskajiem ritmiem, piedaloties dažādās aktivitātēs un baudot labu mūziku uz saulrieta apspīdētām skatuvēm, atpūšoties draugu un jaunu paziņu lokā, aizstājot saules gaismu ar ugunskura mūžīgo siltumu pēc pusnakts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu