Video ⟩ "Krievu karakuģi, ej na***!" Eilanda ukraiņu draugs Latvijā izpelnās ovācijas (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Jūlija pēdējā nedēļas nogalē Liepājā norisinājās festivāls "Summer Sound", kas pulcēja vairākus tūkstošus cilvēku. Uz skatuves kopā ar mūziķi Ralfu Eilandu kāpa viņa ukraiņu draugs žurnālists Volodimirs Birjukovs, kurš izpelnījās skaļas ovācijas.

Turot rokās Ukrainas karogu, Eilanda draugs Vova kliedza: "Krievu karakuģi, ej na***!" Viņam pievienojās skaļais pūlis, paužot ovācijas un atbalstu.

Kā ziņots, kara pirmajā dienā, 24. februārī, Krievijas karaspēks sagrāba Ukrainai piederošo Čūsku salu, kas atrodas Melnajā jūrā pie Donavas deltas, un sociālajos tīklos izplatījās audioieraksts, kurā no Krievijas karakuģa izskan aicinājums Ukrainas garnizona karavīriem padoties, bet viņi atsakās to darīt, paziņojot: "Krievu kuģi, ej na***!"

Tūlīt pēc kaujas Ukraina paziņoja, ka visi ukraiņu karavīri salā krituši, taču pēc tam izrādījās, ka daļa no viņiem ir nonākuši krievu gūstā.

Vēlāk, veicot gūstekņu apmaiņu, Čūsku salas aizstāvji tika atbrīvoti.

Čūsku salā iesaistītais krievu karakuģis bija Krievijas Melnās jūras flotes flagmanis raķešu kreiseris "Moskva", kuru 14. aprīlī Ukrainas armija nogremdēja.

Ar Eilanda un viņa drauga video cilvēki aktīvi dalās sociālajos tīklos, paužot atbalstu.

Volodomirs Birjukovs ir ukraiņu žurnālists, kurš pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā apmeties uz dzīvi Latvijā, lai Ukrainas Kultūras ministrijas uzdevumā piedalītos dažādu pasākumu organizēšanā un informētu sabiedrību par notiekošo Krievijas agresijas plosītajā valstī.

Eilands bieži vien publicē fotogrāfijas kopā ar savu draugu Vovu, rādot viņam Rīgu. 

Eilands ir aktīvs pilsonis, kurš iesaistās dažādos politiskos procesos un skaļi pauž savu viedokli. 25. februārī laukumā pie Rīgas Kongresu nama notika koncerts "Ukrainas brīvībai", kuru rīkoja Eilands un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Valsts prezidents Egils Levits pauda pateicību par mūziķa pilsonisku un patriotisku stāju, apņēmību, kopā sapulcinot mūziķus un cilvēku tūkstošus, lai paustu Latvijas atbalstu ukraiņu tautas cīņai par savas valsts brīvību, nosodījumu Krievijas karam pret Ukrainu.

Foto: "Summer Sound" viesu stils un bezstils

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu