Pārfrāzējot citātu no latviešu kinofilmas "Ezera sonāte", varētu teikt, ka, klausoties frančus, mēs ģībstam, bet skatoties – uzbudināmies. Viņi lepojas gan ar skūpstīšanās veidu, kas nosaukts viņiem par godu, gan atzinību kā labākā mīlnieku nācija. Viņi ir kaislīgi, pavedinoši un jutekliski, īsāk sakot, vienkārši neatvairāmi. Un kāpēc lai franču radītais kino būtu izņēmums? Taču, taisot provokatīvas filmas, nav iespējams iztikt arī bez daža laba skandāla.

Izlaidīgā meitene, kura bija iesaistīta nepilngadīgo prostitūcijas skandālā

Franču filma "Izlaidīgā meitene" ("Une Fille Facille"/ "An Easy Girl") uz ekrāniem iznāca 2019. gada vasarā, vēstot par 16 gadus veco Naimu, kura dzīvo Kannās. Pusaudze ir nobriedusi vienas vasaras laikā nesteidzīgi izlemt, ko vēlas darīt turpmāk – iestāties teātra studijā kopā ar labāko draugu vai mācīties par pavāri pēc mātes vēlēšanās. Kannās paciemoties pa vasaru ierodas arī Naimas māsīca Sofija, kuras koķetais un mazliet izlaidīgais dzīvesveids ir ļoti vilinošs.

Sofijas lomu filmā atveido franču-alžīriešu izcelsmes aktrise, modele un apakšveļas dizainere Zahija Dehāra (Zahia Dehar), kura desmit gadus pirms nonākšanas uz kino ekrāniem kļuva pazīstama ar dalību nepilngadīgo prostitūcijas skandālā. 2010. gadā Francijas Nacionālās policijas pretprostitūcijas vienība veica reidu kādā no Parīzes naktsklubiem. Reida mērķis bija savākt pierādījumus pret vīrieti, kuru turēja aizdomās par sutenerismu. Reida laikā tika arestētas vairākas prostitūtas, kuras pratināšanas laikā atklāja regulāros klientus, starp kuriem bija arī četri Francijas futbola izlases spēlētāji: Atems Ben Arfa, Sidnijs Govū, Karīms Benzemā un Franks Riberī.

Atklājās arī fakts, ka viena no meitenēm, 1992. gadā dzimusī Zahija, ar prostitūciju sāka nodarboties, esot vien 16 gadus veca. Viņa tika...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp