Režisora Aika Karapetjana filma "Sema ceļojumi" – Latvijas kinoteātros jau septembrī

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
"Sema ceļojumi"
"Sema ceļojumi" Foto: publicitātes

Šī gada 8. septembrī kinoteātrī “Forum Cinemas” pirmizrādi piedzīvos režisora Aika Karapetjana un studijas “Mistrus Media” spēlfilma “Sema ceļojumi”, kas stāsta par ārzemnieku Semu, kurš dodas uz kādu nomaļu Eiropas vietu meklēt savu tēvu. Tomēr meklējumi ieved viņu pasaulē, kādu viņš nav iepriekš pieredzējis. Negaidītu situācijas pavērsienu rezultātā Sems nonāk kādas zemnieku ģimenes gūstā, no kurienes viņu, kā izrādās, var glābt tikai kāds mazs sivēns.

Filmā galveno lomu atveido Eiropas kino populārais beļģu aktieris Kevins Jansens, kurš filmējies tādos populāros kinodarbos kā režisores Koralijas Feržē filmā “Atriebība” un Kristiana Volkmana “Slepenā istaba”.

Foto: Foto: filmas "Sema ceļojumi" plakāts

Filmā “Sema ceļojumi” lomas atveido arī jauni un daudzsološi, kā arī pieredzējuši un jau iemīļoti latviešu aktieri – Laura Siliņa, Aigars Vilims, Juris Bartkevičs, Normunds Griestiņš.

Operators ir Jurģis Kmins (“Bille”, “1906” u. c.), galvenais mākslinieks – Jurģis Krāsons, grima māksliniece – Maija Gundare, kostīmu māksliniece – Liene Dobrāja, producenti – Gints Grūbe un Inese Boka-Grūbe (“Melānijas hronika”, “Tēvs Nakts”, “Janvāris” u. c.).

Jau ziņots, ka Latvijas un Beļģijas kopprodukcijas filma “Sema ceļojumi”, ko veidojusi Latvijas filmu studija “Mistrus Media” kopprodukcijā ar Beļģijas kompāniju “Polar Bear”, izpelnījusies arī ietekmīgā televīzijas tīkla “HBO Europe” ievērību

– tas iegādājies filmas demonstrēšanas tiesības, tādējādi apliecinot latviešu filmas kinematogrāfisko un saturisko vērtību.

Līdz šim filma “Sema ceļojumi” jau piedzīvojusi pirmizrādi Amerikas lielākajā žanra filmu festivālā “Fantastic Fest”,

tāpat filma izrādīta arī Ostendes filmu festivālā (Belģija), Briseles Starptautiskajā fantastisko filmu festivālā (Beļģija), Starptautiskajā filmu festivālā Kosmorama (Norvēģija), Taipejas filmu festivālā (Taivāna), Stambulas filmu festivālā (Turcija), Klīvlendas Starptautiskajā filmu festivālā (ASV) un Hāpsalu Šausmu un fantāzijas filmu festivālā HOPFF (Igaunija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu