Nākamgad Rīgā projektā "The Epic Apocalypse Tour" uzstāsies grupas "Apocalyptica" un "Epica"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Apocalyptica
Apocalyptica Foto: Viktor Burkivski

"Arēnā Rīga" nākamā gada 19.janvārī uzstāsies grupas "Apocalyptica" un "Epica", kuras apvienojušās kopējā projektā "The Epic Apocalypse Tour".

Kā informēja "L Tips Agency" pārstāve Līva Toniņa, viesu statusā grupām pievienosies somu apvienība "Wheel".

Biļetes uz koncertu var iegādāties iepriekšpārdošanā tīmekļvietnē "bilesuserviss.lv". Izklaides pasta abonenti biļetes varēs iegādāties no 9.augusta plkst.10. Savukārt publiskā biļešu pārdošana notiks no 11.augusta plkst.10.

Somu čellistu apvienību "Apocalyptica" 1993.gadā izveidoja klasiski izglītoti Sībēliusa Akadēmijas studenti, kas sākotnējo atpazīstamību ieguva ar populāru "Metallica" un citu smagā metāla grupu melodiju apdari, taču pakāpeniski kvartets sāka ierakstīt arī savas oriģinālkompozīcijas.

Līdz šim kopumā izdoti deviņi "Apocalyptica" studijas albumi, un to kopējā tirāža pārsniedz četrus miljonus. Grupa uzstājusies gan ar saviem jaunības elkiem "Metallica", gan sniegusi ap 1000 solo un festivālu koncertu.

Savukārt grupas "Epica" stāsts sākās 2002.gadā, kad ģitārists un komponists Marks Jansens pameta iepriekšējo grupu "After Forever", lai dibinātu apvienību, kuras muzikālais novirziens tiektos vairāk klasiskās, pat simfoniskās mūzikas virzienā. Pēc vairāku dalībnieku nomaiņas par grupas kodolu kļuvis tik dažādo solistu Simonas Simonsas un Marka tandēms. 20 gadu laikā "Epica" izdevusi astoņus studijas albumus un sniegusi simtiem koncertu.

Progresīvā metāla apvienība "Wheel" dibināta 2015.gadā Helsinkos. 2019.gadā viņi izdeva debijas albumu "Moving Backwards" un 2021.gadā albumu "Resident Human".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu