Foto ⟩ Ogrē atklāj Baltijā lielāko profesionālo klinšu kāpšanas sienu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Ogrē, Zvaigžņu ielā, atklāta Baltijā lielākā profesionālā klinšu kāpšanas siena, TVNET informēja pašvaldībā.

Ogres novada Sporta centrs informē, ka, īstenojot projektu, ir atjaunota 20.gadsimta industriālā mantojuma būve - ūdenstornis, kas tika projektēts 1968.gadā un netika izmantots jau kopš pagājušā gadsimta 80.gadu nogales. Ūdenstornim apkārt izbūvēta klinšu kāpšanas siena - boulderinga moduļsiena "MoonBoard" un ātrumkāpšanas modulis "Etalons".

20 līdz 24 metrus augstā klinšu kāpšanas siena paredzēta sportistu, kalnu tūristu, alpīnistu un citu interesentu treniņiem. Līdztekus lielajai sienai izbūvēta arī mazāka 2,5 līdz 4,5 metrus augsta kāpšanas siena bērniem un jauniešiem.

Zem abiem objektiem ir ieklāts gumijas amortizējošais segums un amortizējošo matraču segums, zem bērnu kāpšanas sienas - amortizējošo matraču segums.

Projektā ir arī veikti apkārtējās teritorijas labiekārtošanas darbi - ierīkots inventāra nomas punkts tipveida konteinerā, izbūvēts apgaismojums, ierīkoti dekoratīvie stādījumi, uzstādītas atkritumu urnas, soli, velostatīvi, skatu platforma, sēta. Virs ūdenstorņa ir redzams šī gada sākumā izveidotais vides objekts - Bētlemes zvaigzne -, kas tika iedegta gadu mijas svētkos un arī turpmāk tiks iedegta Ziemassvētku laikā.

Projekta īstenošana tika sākta 2021.gada 26.augustā, būvdarbi tika pabeigti šā gada 15.augustā. Būvprojekta izstrādi, būvniecību un autoruzraudzību veica SIA "Falkors climbing solutions".

TVNET jau vēstīja, ka pirms projekta īstenošanas pašvaldība organizēja iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu viedokli par torņa tālāko likteni - nojaukt vai veidot kā kāpšanas sienu. Aptaujā piedalījās 1354 respondenti, no kuriem pārliecinošs vairākums jeb 98,3% atzina, ka atbalsta ūdenstorņa izmantošanu kāpšanas sienas izveidei, kā pozitīvu ieguvumu minot aktivitāti svaigā gaisā, kur varēs darboties bērni un jaunieši.

Projekta realizācijai tika piešķirts valsts budžeta finansējums. Ministru kabineta apstiprinātā investīciju projekta "Inženierbūves atjaunošana" kopējās izmaksas ir 589 000 eiro, tajā skaitā valsts budžeta piešķirtais finansējums 500 650 eiro un pašvaldības līdzfinansējums 88 350 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu