Beidzot Latvijā ir tapusi filma, kurā piedalās arī runājošie sivēni. Mēs jau sen to bijām pelnījuši.

Režisora Aika Karapetjana ceturtā pilnmetrāžas filma – pasaka pieaugušajiem “Sema ceļojumi” Latvijas kinoekrānos nonāks jau no 8. septembra, taču līdz šim piedzīvotas jau vairākas pirmizrādes gan ASV žanra filmu festivālā “FantasticFest”, gan kinoteātros ASV un Kanādā.

Ņemot vērtā to, ka filma tapusi sadarbībā ar beļģu producentiem, tās galvenās lomas izpildītājs ir Eiropā populārais beļģu izcelsmes aktieris Kevins Jansens. Filmas veidotāji šo darbu iekļauj melnās komēdijas laukā, solot izaicināt žanra pieņēmumus, taču man vairāk labpatiktu šo visai ekscentrisko fantāziju ievirzīt neatkarīgā kino cienītāju redzeslokā, kur tādai strikta žanra piederībai nav nemaz tik būtiska loma.

Turklāt ne tādu neatkarīgo, kur trīs stundas nekas nenotiek, kamēr kaut kur līst lietus un kāds fonā obligāti raud. To, ka “ārthausa” kino pasaule var izsist no līdzsvara, šokēt un provocēt, līdzcienīgi virzoties paralēli Holivudas pamatstraumei un tai pat laikā ievācot sauju ar pasaules kino apbalvojumiem, ir pierādījuši kaut vai ASV neatkarīgās izklaides producenti A24.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp