Festivāls "Kuldīga Piano" - jau šonedēļ

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Jau šo piektdien, 2. septembrī, ar bezmaksas norisēm visas dienas garumā tiks ieskandināts starptautiskā festivāla Kuldīga Piano ievada pasākums. No plkst. 13.00 Kaļķu ielas kvartālā notiks kopīga klavieru apgleznošana mākslinieces Māras Straumes vadībā, savukārt vakarā DUNAS pagalmā norisināsies publiska diskusija “Pianists… Profesija?”

Tāpat iecerēts atklāt muzikālu kāpņu instalāciju Ventas rumbas krastā, mākslinieku Ievas Vītolas-Lindkvistas un Ole Lindkvista īpaši veidotu klavieru skulptūru Rātslaukumā un citas aktivitātes.

Foto: Publicitātes foto

Festivāla idejas autors un mākslinieciskais vadītājs Dainis Tenis stāsta: “Mani pašu vienmēr interesējuši eksperimenti ar klavierēm - gan dažādi tehniskie risinājumi, kas iespējami šim instrumentam, gan stilu daudzveidība, kuru var panākt, izmantojot klavieru tembru.

Foto: Publicitātes foto

Doma un sapnis par festivālu ļoti dabiski izauga no vēlmes iepazīstināt cilvēkus ar klaviermūzikas daudzpusību.

Gan savā oriģinālmūzikā, gan mūzikas grupās, kurās darbojos, man patīk sapludināt dažādu mūzikas stilu robežas, un arī šajā festivālā vēlamies pulcēt ļoti dažādu publiku - džeza mūzikas mīļotājus, ģimenes ar bērniem un pat reiva pasākumu cienītājus.”

Fabrizio Rat
Fabrizio Rat Foto: Publicitātes foto

Gaidot festivāla galveno nogali, Kuldīgā tiks atklāti vides mākslas objekti un unikālas klavieres, kuras pieejamas muzikālai performancei ikvienam garāmgājējam.

Savukārt Kaļķu ielas kvartālā, vakarā uz publisku diskusiju par mūziku, klavierēm, pianista profesijas melnajiem un baltajiem taustiņiem tiksies Latvijā atzītie pianisti Edgars Cīrulis un Rihards Plešanovs.

Diskusijas moderators - festivāla Kuldīga Piano mākslinieciskais vadītājs Dainis Tenis.

Jau ziņots, ka festivāla centrālie notikumi Kuldīgā risināsies 9-11. septembrī.

Festivāla centrālais uzstādījums ir parādīt klavieru skanējuma daudzveidību un mūsdienu spēlēšanas tehnikas.

Festivālā skanēs dažādu žanru un laikmetu mūzika, kā arī to papildinās iedzīvotājiem pieejamas mākslas norises pilsētvidē, vienlaikus pārvēršot Kuldīgu par klavieru galvaspilsētu Eiropā.

Festivāla galvenie koncerta notikumi - pianista Daiņa Teņa solo koncerts Kaļķu ielas koncertzālē, Raimonda Petrauska solo koncerts restorānā “Bangerts”, itāļu pianista Fabrizio Rat uzstāšanās koncerta angārā “Vieta”, pianista Toma Mikāla uzstāšanās 1905. gada parkā un citi.

Biļetes pieejamas visās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu