Uz "Nevermind" vāka redzamais mazulis zaudējis tiesā pret grupu "Nirvana"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Grupa "Nirvana" uzvarējusi tiesā pret vīrieti, kura fotogrāfija redzama uz grupas 1991. gadā izdotā albuma "Nevermind" vāka, vēsta BBC.

Pagājušā gada augustā 31 gadus vecais Spensers Eldens apgalvoja, ka parādīšanās uz leģendārās grupas "Nirvana" albuma "Nevermind" vāka nodarījusi viņam spēcīgas emocionālas traumas un viņš ir gatavs tiesāties.

Prasība 2021. gadā tika noraidīta un šī gada janvārī tā tika iesniegta atkārtoti. Saskaņā ar tiesas prāvu Eldens pieprasa vismaz 150 tūkstošus dolāru (127 655 eiro) no katra dzīvā grupas dalībnieka.

Losandželosas tiesnesis piektdien, 2. septembrī, lēma, ka Eldens lietu iesniedzis novēloti. Vērtējot spriedumu, aizstāvības advokāts sacījis, ka lieta ir bijusi "bezvērtīga".

Zināms, ka Eldena kunga vecākiem par fotogrāfiju 1991. gadā samaksāja 200 dolārus no tolaik salīdzinoši nezināmas grupas. Tikai pēc albuma "Nevermind" izdošanas pārdošanas apjoms visā pasaulē pārsniedza 30 miljonus, padarot to par vienu no visu laiku visvairāk pārdotajiem albumiem.

Jau ziņots, ka 31 gadu vecais Spensers Eldens, kura fotogrāfija zīdaiņa vecumā tika izmantota uz grupas "Nirvana" 1991. gada albuma "Nevermind" vāka, iesūdzēja grupas dalībniekus tiesā par bērnu seksuālu izmantošanu.

Eldens apgalvoja, ka pirms 30 gadiem viņš nevarēja piekrist izmantot savu fotogrāfiju uz albuma vāka, jo viņam bija tikai četri mēneši. Viņa likumīgie aizbildņi arī toreiz neesot devuši savu piekrišanu.

Eldens pieprasīja fotogrāfiju atzīt par bērnu pornogrāfiju. Pēc Eldena teiktā, grupa solījusi fotogrāfijā paslēpt viņa dzimumorgānus, taču tas nav izdarīts.

Vīrietis ārzemju medijiem sacīja, ka visu dzīvi cieš no fakta, ka viņa kailfoto redzams visai pasaulei.

"Nevermind" ir grupas "Nirvana" otrais un komerciāli veiksmīgākais albums, kas tika izdots 1991. gada 24. septembrī. Tieši pēc tā iznākšanas vietēja mēroga atpazīstamības grupa pārvērtās par pasaules klases rokzvaigznēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu