Diānas Kubasovas šikā dzīve un īpašumi rada jautājumus par viņas patiesajiem ienākumiem

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Diāna Kubasova
Diāna Kubasova Foto: LETA

Baltijas Pētnieciskās žurnālistikas centra "Re:Baltica" dokumentālā seriāla "Karmas latvieši" uzmanības lokā nokļuvis kāds darījums, proti, uz influenceres Diānas Kubasovas vārda bija reģistrēts īpašums Jūrmalā, kuru viņa pārdeva toreizējā vīra brālim un kurš tagad ir izmeklēšanas objekts par iespējamo krāpšanu pūļa investēšanas platformā "Envestio".

"Re:Baltica" noskaidroja, ka zemesgabals kopš 2017. gada piederējis skaistumkaralienei Kubasovai, kura to bez bankas kredīta par 80 000 eiro bija iegādājusies no sava toreizējā vīra Mārtiņa Tenberga.

Mēnesi pirms zemes pārdošanas Jūrmalā Kubasova bez bankas kredīta par nepilniem 200 tūkstošiem eiro nopirka arī 115 m2 lielu dzīvokli Vecrīgā, ko tagad izīrē airBNB.

Viņa savos sociālajos medijos rāda luksusa dzīvesveidu un minējusi, ka iegādājusies arī dzīvokli Bali, kur cena par šādu īpašumu svārstoties no 150 līdz 200 tūkstošiem eiro. Kad "Karmas latviešu" sērijā "Re:Baltica" vaicāja, par kādiem līdzekļiem viņa iegādājās abus īpašumus, Kubasova atbildēja, ka "no pašas uzkrājumiem", neprecizējot, kā tie radušies.

Par Vikingu 76A darījumu viņa rakstiski atbildēja, ka neesot interesējusies, no kurienes toreizējā vīra brālim pusmiljons eiro zemes iegādei – Latvijas likumi to noskaidrot neprasot. Zemi pārdevusi, jo "ar vīru bijām jau faktiski šķīrušies, iecerēto ģimenes māju vairs neplānoju būvēt".

Kādēļ vēl 2017.gadā zemi pirkusi pati no sava vīra, Kubasova atbildēja, ka katram bijusi atsevišķa nauda un īpašumi, ko arī apliecinot laulības līgums. Saskaņā ar Zemesgrāmatas datiem laulības līgumu par mantas šķirtību pāris noslēdza gadu pēc darījuma, secināja Re:Baltica.

Plašāk par pūļa investēšanas platformas "Envestio" "netīrajiem" darījumiem un iespējamajiem iesaistītajiem lasi "Re:Baltica" publikācijā.

"Karmas latvieši" jaunāko sēriju var redzēt jau no 6. septembra jaunās paaudzes televīzijā GO3.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu