FOTO Sabiedrībā pazīstami ļaudis pulcējas uz leģendārā KIWIE izstāžu telpas atklāšanu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Jauns, unikāls dizains un jaunākās tehnoloģijas Eiropā pirmajā NFT (non-funginle token) izstāžu telpā iedvesmos jebkuru apmeklētāju. KIWIE SPACE V2 telpu ir radījis latviešu pazīstamākais ielu mākslinieks KIWIE ar komandu. Izstāžu telpa atrodas tirdzniecības centrā "Galerija Centrs" un ir pieejama visiem apmeklētājiem bez maksas.

Telpa radīta, lai ikvienam NFT un grafiti mākslas cienītājam būtu iespēja klātienē apskatīt KIWIE 1001 projektā radītos darbus.

Iepriekš publicētās un nu jau pārdotās NFT kolekcijas tapušas Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Melnkalnē, Indonēzijā (Bali salā), Spānijā un Ņujorkā, kopā veidojot 47 darbu kolekciju.

Ielu mākslinieks KIWIE vērš uzmanību: “Šī ekspozīcija galvenokārt ir unikāla ar veidu, kā paši mākslas darbi tika izveidoti.

Ar mākslīgā intelekta koda palīdzību tika uzģenerēts Kiwie monstra attēls, par pamatu izmantojot 2022. gada visvairāk lietotos vārdus internetā, kas pēc tam tika ar roku uzzīmēts uz audekla.

Šādā veidā tika izveidoti reāli mākslas darbi, kuru vizuālo attēlojumu nav veidojis cilvēka prāts, jeb gluži vienkārši – šoreiz kods vadīja manu roku, zīmējot audeklus. Katram mākslas darbam nāk līdzi unikāls NFT, kas apliecina darba autentiskumu, un šie 6 lielformāta darbi tiks izlozēti.”

KIWIE 1001 mērķis ir radīt mākslas darbus visās 195 pasaules valstīs, lai kopumā radītu 1001 unikālu mākslas darbu. Tas nozīmē, ka katrā valstī tiek radīti pieci jauni “Fat Monster” darbi un katrs no tiem kļūs par NFT digitāli pieejamu un nopērkamu mākslas darbu.

Īpaši svarīgi, ka vērienīgo kolekciju vienkopus būs iespējams aplūkot tikai un vienīgi “Galerija centrs” izstāžu telpā KIWIE SPACE V2, tādā veidā nokļūstot dažādās pasaules vietās, nepametot Latviju. Atsākoties jaunajam mācību gadam, šī izstāžu telpa noteikti būs vieta, kas iedvesmos jaunos skolēnus un studentus jauniem, radošiem sasniegumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu