Pasaulslavenas zvaigznes reaģē uz karalienes Elizabetes II došanos mūžībā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Desmitiem pasaules līmeņa zvaigžņu izteikušas līdzjūtību karaliskajai ģimenei un ar siltiem vārdiem pieminējušas 8. septembrī mūžībā aizgājušo Lielbritānijas karalieni Elizabeti II. 

Mūziķis Eltons Džons pauda, ka karalienei bijusi "iedvesmojoša klātbūtne".

"The Beatles" mūziķis Pols Makartnijs bija lakonisks: "Dievs, sargi karalieni Elizabeti II. Lai viņa atdusas mierā. Lai dzīvo karalis!"

Aktrise Helēna Mirena, kura saņēma Oskara balvu par monarhes atveidošanu 2006. gada filmā "Karaliene" (The Queen), rakstīja, ka viņa izjūt lepnumu par šādu iespēju. "Mēs šodien apraudam sievieti, kura, ar vai bez kroņa, bija diženuma iemiesojums."

"The Rolling Stones" vokālists Miks Džegers savos sociālajos tīklos ierakstīja: "Visu manu dzīvi Viņas Majestāte karaliene Elizabete II vienmēr bijusi līdzās. Es atceros, ka bērnībā  vēroju viņas kāzas TV. Atceros viņu kā skaistu jaunu dāmu, kā arī dziļi mīlētu vecmāmiņu mūsu nācijai. Izsaku līdzjūtību karaliskajai ģimenei."

Arī aizokeāna slavenības izteikušas līdzjūtību. Viņu vidū ir Kardašjanu ģimene, aktrise Bārbra Streisande un Vūpija Goldberga, dziedātāja Daiena Rosa, modele Heilija Bībere, Obamu ģimene un daudzi citi.

Jau ziņots, ka 96 gadu vecumā mirusi Lielbritānijas karaliene Elizabete II, 8. septembrī paziņojusi Bekingemas pils. Pēc viņas nāves troni mantojis Elizabetes II vecākais dēls Čārlzs.

Foto: sēras Lielbritānijā (karaliene Elizabete II)

Ceturtdien dienas pirmajā pusē Bekingemas pils bija izplatījusi paziņojumu par ārstu bažām saistībā ar karalienes veselības stāvokli. Karalienes tuvākie ģimenes locekļi bija devušies uz Balmoralas muižu Skotijā, kur karaliene pavadīja vasaru un aizgāja mūžībā.

Balmoralas muižā viņa arī otrdien pieņēma jauno Lielbritānijas premjerministri Lizu Trasu. Parasti karaliene tiekas ar jaunajiem premjerministriem Bekingemas pilī, bet šoreiz karalienes kustību problēmu dēļ tika pieņemts lēmums organizēt šo tikšanos Balmoralas muižā.

Saskaņā ar Bekingemas pils publiskoto informāciju, Elizabete II kopš pērnā gada beigām cieta no epizodiskām mobilitātes problēmām un, sekojot savu ārstu padomiem, ievērojusi mierīgāku dzīves tempu, sabiedrībā izejot arvien retāk.

Elizabete II tronī atradās 70 gadus. Elizabete II kļuva par karalieni 25 gadu vecumā pēc viņas tēva nāves 1952. gada 6. februārī.

2015. gada septembrī Elizabete II kļuva par visilgāk valdījušo britu monarhu, pārspējot karalieni Viktoriju. Todien viņa kļuva arī par visilgāk valdījušo sievieti monarhu pasaules vēsturē.

Elizabetes II ir arī vecākā no visām karalienēm, kādas bijušas, un visvecākā no visiem britu monarhiem, kādi valdījuši.

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu