Kā iegūt māksliniecisku sava suņa fotoportretu?

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 17.septembrī, ISSP galerijas telpās darbosies neparasta suņu fotostudija. Plkst. 12.00-16.00 apmeklētājiem būs iespēja satikt izstādes "Rófurass. Cilvēks ar asti" mākslinieci Bjargeju Olafsdotiru klātienē un iegūt sava mājdzīvnieka portretu.

No 16.septembra līdz 3.novembrim ISSP Galerijā būs skatāma islandiešu mākslinieces Bjargejas Olafsdotiras (Bjargey Ólafsdóttir, Islande) personālizstāde "Rófurass. Cilvēks ar asti", kas veltīta cilvēka un viņa mājdzīvnieka - suņa - attiecībām.

Islandes mākslinieces Bjargejas Olafsdotiras uzņemtais fotoattēls
Islandes mākslinieces Bjargejas Olafsdotiras uzņemtais fotoattēls Foto: Publicitātes foto

Darbs pie sērijas sākts 2018.gadā, māksliniecei uzturoties ISSP Rīgas rezidencē. Vārds "Rófurass" islandiešu valodā apzīmē dzīvnieka ķermeņa aizmugurējo daļu, kas ietver asti un pēcpusi.

Darbu sērijā "Rófurass" redzami mākslinieces radīti zīmējumi, suņu portreti un skaņas darbs. Daļa no redzamajiem portretiem tapuši, sastopot suņus pastaigājoties Rīgas ielās.

Šķietami rotaļīgajā izstādē māksliniece uzdod jautājumus par to, kas īsti slēpjas aiz mums tik ierastajām pieradināto dzīvnieku un cilvēku attiecībām.

Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 17.septembrī no plkst. 12.00-16.00 ISSP Galerijā notiks Ģimeņu un suņu diena, kuras laikā māksliniece darbosies īpaši izveidotā suņu fotostudijā un ikvienam būs iespēja saņemt sava četrkājāinā drauga portretu.

Aktivitātēs aicināti piedalīties suņi, viņu ģimenes locekļi un draugi. Dalība pasākumā - bezmaksas.

Iepriekš lūdzam pieteikties, rakstot e-pastu iveta@issp.lv.

Bjargeja Olafsdotira ir Reikjavīkā dzīvojoša māksliniece. Studējusi fotogrāfiju, jauktos medijus un glezniecību Islandes Mākslas akadēmijā, Reikjavīkā un Helsinku Mākslas akadēmijā.

Bjargijas prakse nav piesaistīta kāda konkrēta medija izmantošanai, bet aptver vizuālās izteiksmes klāstu, kas var ietvert fotogrāfiju, video, skaņas mākslu, glezniecību vai performanci.

Bjargejas darbi ir balstīti naratīvā struktūrā, daloties stāstos par garlaikotām zobārstēm, rokdziedātājām Japānā vai sievietēm, kuras spēj paredzēt nākotni.

Reizēm mākslinieces darbi ir nedaudz baisi, bet vienlaikus piesātināti ar humoru un rotaļīgumu, spēlējoties ar skatītāju pieņēmumiem par to, vai redzētais ir realitāte vai tomēr fikcija.

Ar darbu "Scintilla" Bjargeja tika nominēta prestižajai Deutsche Borse fotogrāfijas balvai.

Viņas darbi izstādīti tādās mākslas institūcijās un festivālos kā Reikjavīkas Mākslas muzejs, Kunstverein Munich, KunstWerke Berlin, Vācijā, Galeria Traschi, Santjago, Čīle, Moderna Museet Stokholmē, The Moore Space Miami, USA, Manifesta Foundation Amsterdam, Nīderlandē, Turku Biennale, Somijā, MEP, Parizē, E-flux Ņujorkā, WUK Kunsthalle, Vīnē, Tate Modern, Londonā u.c.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu