LTV žurnāliste Rubene: "Strādājot agros rītus televīzijā, es kļūstu par cilvēku, ar kuru kopā citiem nav forši"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Žurnāliste Karīna Rubene, kura LTV aizvada savu astoņpadsmito sezonu, atklāj, ka turpmāk TV ekrānos būs redzama vien reizi nedēļā.

Rubene intervijā žurnālam "Ieva" norāda, ka izjutusi rutīnu tieši pirms Covid-19 pandēmijas. "Man ļoti svarīgs ir gandarījums un sajūta, lai tas, ko daru, kādam būtu vajadzīgs. Tik daudzi cilvēki saka – es ziņas neskatos, man televizora vairs nav, kam man tas ir vajadzīgs… Protams, ka tas ietekmē.

Bija sajūta – rakstu tekstus un stāstu ziņas, bet cilvēkiem Latvijā tas nešķiet svarīgi, tas nav aktuāli un neko nemaina.

Saguru arī no šī sava rīta ritma – tas tomēr ļoti traucē ģimenes dzīvei. Vairs nespēju menedžēt sevi starp Rīta panorāmu, bērniem, attiecībām, kāzu filmēšanām. Likās – visa ir par daudz. Un manī nobrieda pārliecība, ka visi būsim laimīgāki, ja atteikšos no televīzijas, lai arī tā ir tik liela daļa no manis. Uzrakstīju atlūgumu, priekšniece teica: nu lūdzu, padomā vēl! Un tad sākās kovids.

Sapratu – atkal visi skatās ziņas, atkal žurnālista darbs cilvēkiem liekas ļoti svarīgs. Kovida dēļ tas bija smags laiks, bet es atguvu sajūtu, ka mans darbs ir svarīgs un dod cilvēkiem labumu. Un paliku televīzijā.

Esmu sapratusi, ka tā ir mana vieta, kur jūtos labi. Tieši televīzija mani ir izveidojusi par to cilvēku, kas esmu," atklāj Rubene.

Rubene, kura ir attiecībās ar fotogrāfu Mārci Baltskaru un audzina divus dēlus – desmitgadīgo Ralfu un sešus gadus veco Martinu, intervijā neslēpj, ka agrie rīti traucē ģimenei. "Skatītājiem varētu šķist pavisam citādi – tu beidz savu darbdienu, kad citi tikai sāk, un tev ir daudz laika ģimenei. Skatītāji droši vien neaizdomājas, ka ceļos trijos naktī un, kad deviņos no rīta atkal esmu mājās, man reāli aiz muguras ir gandrīz pilna darba diena," saka Rubene. 

Viņa uzsver, ka ēterā pavadītais laiks ir tik intensīvs, ka, pārbraukusi mājās, uzreiz visiem saka arlabunakti un iet uz divām stundām gulēt. Turklāt vakaros viņa pati raksta ziņu tekstus, un tas aizņem trīs, četras stundas.

"Lai es labi justos, man vajag astoņas, deviņas stundas miega, bet, lai cik agri es ietu gulēt, tik daudz stundu miegam nevaru dabūt. Līdz ar to esmu nemitīgā miega badā. Mārcis saka: "Redzu, ka tu funkcionē – vari uztaisīt ēst vai pastrādāt pie datora, bet nespēj cilvēciski parunāties vai kaut ko izplānot – tas ir kā ar robotu dzīvot." Attiecībām tas ļoti traucē.

Zinu, ka, diendienā strādājot agros rītus televīzijā, es kļūstu par cilvēku, ar kuru kopā citiem nav forši.

Tāpēc tagad esmu sakārtojusi savu režīmu tā, ka televīzijā esmu vienu dienu nedēļā, pirmdienā, un strādāju piecas dienas mēnesī," atklāta ir Rubene.

Pilnu interviju ar Karīnu Rubeni lasi žurnāla "Ieva" 14. septembra numurā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu