Spiegu trillera "Suflieris" režisors: Mēs Baltijas valstīs vienmēr esam zinājuši, kas ir mūsu pretinieks

CopyDraugiem X Whatsapp

Jau šo piektdien, 16. septembrī, pirmizrādi piedzīvos Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un Somijas kopražojuma vēsturiskais spiegu trilleris "Suflieris".

Filmu veidojis igauņu režisors Marguss Paju, un galvenajās lomās redzēsim igauņu aktieri Prītu Veigemastu, mūsu Kasparu Znotiņu, Agnesi Budovsku un Gati Gāgu, somu Sampo Sarkalu, kā arī Latvijā pazīstamos igauņu aktierus Elmo Nīganenu, Reinu Oju, Tambetu Tuisku un citus.

Šī ir igauņu režisora Margusa Paju otrā pilnmetrāžas filma, 2015. gadā viņš veidoja Igaunijas visu laiku populārāko ģimenes filmu "Zupas pilsētas slepenā biedrība".

Filma "Suflieris" tika pabeigta vēl pandēmijas laikā – jau 2020. gadā un līdz šim paguvusi apceļot daudzu valstu kinoteātrus un festivālus, turklāt Somijā jau rādīta pat sabiedriskajā televīzijā.

Igaunijā un Somijā tā tika izplatīta ar nosaukumu "O2", tā savulaik tika saukts Igaunijas militārais izlūkdienests, savukārt Lielbritānijā filma pazīstama ar nosaukumu "Dawn of War" ("Kara rītausmā").

Kas par šo filmu sakāms pašam filmas režisoram Margusam Paju?

"Nedomāju, ka tagad, kad pasaules notikumi brīžiem līdzinās 1939. gadam, es filmu uzņemtu citādi. Mēs Baltijas valstīs vienmēr esam zinājuši, kas ir mūsu pretinieks, tās bija rietumvalstis, kas Ukrainas kara sākumā jutās nesagatavotas un pārsteigtas.

Igaunijā ne 24. februārī, ne arī agrāk par lielo kaimiņu nebija nekādu ilūziju.

Tomēr šodienas un pagātnes notikumi nav salīdzināmi, tagad Baltijas valstis vairs neatrodas tādā situācijā kā 1939. gadā, kad tika noslēgts Molotova-Ribentropa pakts.

Esam izdarījuši daudz labāku izvēli un vairs neesam vieni, kā bijām toreiz.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu