FOTO ⟩ Emocionāli aizvadīts Māras Zālītes jubilejas koncerts

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Krāšņi, emocionāli un vērienīgi VEF kultūras pilī aizvadīts Māras Zālītes jubilejas koncerts “Paši skaistākie vārdi”. Milzumdaudz pozitīvu emociju, ovācijas, sirsnīgi vārdi, mīlestība no māksliniekiem un skatītājiem bija tas, kas šim notikumam piešķīra īpašu jaudu.

Koncerts bija kā pilnasinīgs atskats uz to Māras Zālītes daiļrades daļu, ko labākie latviešu komponisti ietvēruši mūzikā un ko lieliski un profesionāli augstā līmenī iznesa izcilu solistu, instrumentālistu un kora sastāvs.

Egila Kupča rudenīgo noskaņu veidotajā skatuves scenogrāfijā tika izmantoti pašas dzejnieces fotografētie dabas skati, dziesmu pieteikumus veidoja īsi audio formātā ierakstīti dzejnieces atmiņu mirkļi, kā arī komponistu atziņas un vēlējumi.

Koncertā "Paši skaistākie vārdi" piedalījās Ance Krauze, Zigfrīds Muktupāvels, Aija Vītoliņa, Daumants Kalniņš, Anmary, Andris Ērglis, Antra Stafecka, Jānis Strazdiņš, koris MASKA diriģenta Jāņa Ozola vadībā un instrumentālā grupa - Kristaps Krievkalns, Romāns Vendiņš, Ēriks Upenieks, Miķelis Vīte, Armands Treilihs.

Māras Zālītes dzeja devusi dvēseli un ilgmūžību daudzām populārām dziesmām kas izskanēja koncertā - “Tik un tā”, “Virs galvas mūžīgs Piena ceļš”, “Komunālais blūzs”, ”Paši skaistākie vārdi”, “Trīs lietas”, “Veltījums mīlestībai”, “Gāju ceļu dziedādama”, “Manā sirdī”, “Karsta, karsta rīta rasa”, “Es neesmu burve” u.c., kā arī dziesmām no teātra izrādēm “Meža gulbji”, “Kaupēn, mans mīļais”, “Lācplēsis”, “Sfinksa”, “Tobago”, “Mistērija par sapni un mīlestību”, “Kā ābeļdārzs ir brīvība”, “Priekules Ikars”, “Indriķa hronika”, “Neglītais pīlēns” u.c.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu