Mājās piemirsts analogais ieraksts. Vinila dienā prezentēs retu Latvijas grupas “Opus” skaņuplati

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Vinila dienas aktivitātes Rīgā, Vagonu ielā
Vinila dienas aktivitātes Rīgā, Vagonu ielā Foto: Publicitātes foto

Džeza mūzikas izdevniecība “Jersika Records” pēc neilga pārtraukuma atsāk vinila dienu tradīciju Rīgā, kas arī ir Latvijas Vinila dienu cikla noslēdzošais pasākums. Tas norisināsies šo sestdien, 24. septembrī, Rīgā, kultūras telpā “VAGONU ZĀLE”, Vagonu radošajā kvartālā, Vagonu ielā 19/21.

Jau no paša rīta, pl.10:00, ikviens ir aicināts uz vinila plašu tirdziņu.

No pl.11:00 darbosies īpašs "vinila radio", kur DJ Raimonds Mežaks, DJ Uldis Rudaks un DJ Eduards Švāns, atskaņojot plates, dalīsies ar stāstiem par mūziku un vinila plašu kultūru, bet pl.14:00 notiks Zigmara Liepiņa un elektriskā džeza grupas "LUPA" koncerts.

Vinila dienu pl.15:00 noslēgs leģendārās grupas “Opus” jaunās skaņuplates “Koncertieraksts. 1986.23.12” prezentācija un saruna ar grupas dalībniekiem – komponistu un taustiņinstrumentālistu Zigmaru Liepiņu, vokālistiem Mirdzu Zīveri un Imantu Vanzoviču, ģitāristu Hariju Zariņu, basģitāristu Gunti Vecgaili un bundzinieku Oļegu Upenieku.

“Uzstājoties ar grupu “Opus”, visus koncertus ierakstījām personīgai lietošanai, lai analizētu savu uzstāšanos, bet šim 1986. gada koncerta ierakstam Filharmonijas zālē gatavojāmies īpaši, jo bija doma, ka to varētu kādreiz izdot arī publiski.

Grupa "Opus" ap 1986. gadu
Grupa "Opus" ap 1986. gadu Foto: Publicitātes foto

Koncertu apskaņoja un ierakstu veica skaņu režisors Juris Morics, pie kura mājās visus šos gadus, nedaudz piemirsts, arī glabājās magnētiskajā lentē veiktais koncerta ieraksts.

 No jauna paklausoties šo ierakstu, nonācu pie atziņas, ka to ir vērts izdot platē. Tā ir tā laika liecība, kas parāda kvalitāti, kādā mēs toreiz spēlējām.

Grupas "Opus" skaņuplates vāks
Grupas "Opus" skaņuplates vāks Foto: Publicitātes foto

Jāatzīmē arī, ka skaņuplate ir ražota pilnīgi analogi, no oriģinālās māsterlentes,” stāsta komponists un taustiņinstrumentālists Zigmars Liepiņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu