Kašers un viņa vīrs Jānis tiesā oficiāli atzīti par ģimeni

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Kašers un Jānis
Kašers un Jānis Foto: Artūrs Martinovs

Tiesa atzinusi multimākslinieka Kašera (īstajā vārdā Kaspara Blūma-Blūmaņa Miņina) un viņa vīra, fitnesa trenera Jāņa Miņina Blūma-Blūmaņa attiecības par ģimeni.

"Šī ir ļoti būtiska uzvara mūsu ģimenei! Es ļoti ceru, ka nākamajām paaudzēm nebūs jāstājas valsts tiesas priekšā, kas nospiestu, atzītu, akceptētu, ko drīkstam mīlēt, ar ko drīkstam vai nedrīkstam veidot ģimeni," vietnes "Instagram" īsajos stāstiņos norādīja multimākslinieks.

Soctīklos publiskotajā tiesas spriedumā teikts, ka Jāņa un Kašera attiecības ir atzīstamas par ģimenes attiecībām Latvijas Republikas Satversmes 110. panta izpratnē.

Kā zināms, pāris apprecējās pagājušā gada vasarā Dānijā.

Jau šā gada jūnijā tika ziņots, ka tiesa vairākus LGBT pārus atzinusi par ģimeni.

Tiesa konstatēja, ka pašlaik valstī trūkst normu viena dzimuma pāru attiecību reģistrācijas jomā, tāpēc AT norādīja - līdz brīdim, kad likumdevējs būs izveidojis atbilstošu tiesisko regulējumu, tiesas ar saviem spriedumiem var konstatēt, vai konkrētu personu attiecības ir atzīstamas par ģimenes attiecībām Satversmes 110. panta izpratnē, un šādi spriedumi aizstātu valsts īstenotu šo attiecību reģistrāciju.

LGBT un viņu draugu apvienības "Mozaīka" pārstāvis Kaspars Zālītis vērtēja, ka pašlaik Latvijā nav iespējami citi veidi, kā pāru attiecības oficiāli atzīt par ģimeni.

"Praktiski neeksistē neviens cits veids, kā valsts varētu saredzēt šos pārus. Šis ir vienīgais solis, kā viendzimuma pāri var tikt saredzēti valsts priekšā," pieteikumus tiesā pamatoja Zālītis.

Apvienības "Mozaīka" pārstāvis piebilda, ka apvienība ir priecīga, ka izskatīšanai parlamentā tiek virzīts Civilās savienības likumprojekts. "Domāju, ka priekšā vēl ir ļoti daudz diskusijas par šo likumprojektu, bet mēs ceram, ka likumprojekta izskatīšanas laikā kāds regulējums tiks pieņemts," piebilda Zālītis. Tiesa, Saeimā 2. jūnijā kvoruma trūkuma dēļ neizdevās pieņemt Civilās savienības likumprojektu. Likumprojektu neizdevās pieņemt arī atlikušajā 13. Saeimas darbības laikā - nu 14. Saeima varēs lemt, vai turpināt tā skatīšanu. 

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu