"Depeche Mode" pēc Flečera nāves izdos albumu un dosies koncerttūrē; paredzēta uzstāšanās arī Baltijā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
"Depeche Mode"
"Depeche Mode" Foto: publicitātes

4. oktobrī īpašā pasākumā Berlīnē britu grupa "Depeche Mode" izziņo, ka 2023. gadā pie klausītājiem nonāks jaunais albums un tā ietvaros grupa dosies pasaules koncertturnejā “Memento Mori”.  Ar vienīgo koncertu Baltijā grupa 6. augustā uzstāsies Igaunijā - Tallinas Dziesmu svētku estrādē.

Mainot ierastās tradīcijas, Deivs Gāns un Mārtins Gors izziņo, ka jaunā "Live Nation" prezentētā koncertturneja “Memento Mori” aizsāksies ar īpašiem Ziemeļamerikas arēnas koncertiem nākamā gada pavasarī no 23. marta un pēc tam grupa dosies Eiropu vasaras stadiona turnejā, kur sasniegs arī Tallinu. 

Par koncerttūri “Memento Mori” Gors komentē: "Mēs sākām strādāt pie šī projekta pandēmijas sākumā, iedvesmojoties no tās. Pēc Endija Flečera aiziešanas no dzīves mēs nolēmām turpināt, jo esam pārliecināti, ka viņš to būtu vēlējies, un tas patiešām ir piešķīris projektam īpašu nozīmi.” Gāns piebilda: "Flečeram šis jaunais albums būtu paticis. Mēs ļoti ceram, ka pavisam drīz varēsim ar to dalīties, un nevaram vien sagaidīt, kad varēsim to prezentēt dzīvē nākamajā gadā.”

“Memento Mori” koncertturneja būs Depeche Mode 19. koncerttūre un pirmā pēdējo piecu gadu laikā. Grupas pēdējā koncerttūre “Global Spirit Tour” (2017.–2018. gadā) bija līdz šim garākā un viena no ienesīgākajām turnejām. Grupa tās laikā nospēlēja 130 koncertus Eiropā un Ziemeļamerikā, pulcējot vairāk nekā 3 miljonus fanu.

“Memento Mori” ir "Depeche Mode" 15. studijas albums un turpinājums 2017. gada kritiķu atzinīgi novērtētajam albumam “Spirit”, kas sasniedza 1. vietu 11 valstīs un ierindojās topu augšgalā daudzās citās valstīs. Ar pārdotiem vairāk nekā 100 miljoniem ierakstu un 35 miljoniem fanu visā pasaulē, grupa joprojām ir aktuāla un ietekmīga grupa. "Depeche Mode" ir iedvesma gan faniem, gan kritiķiem un māksliniekiem, kas turpina virzīties uz priekšu ar “Memento Mori” albumu un tās turneju, kas ir nepārspējams šedevrs un jaunas nodaļas sākums.

Foto: Arēnā Rīga atgriežas "Depeche Mode"

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu