"Esmu daudz dzirdējusi par šo vietu..." "Ērkšķu" dalībnieces nonāk Bruknas muižā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Sociālā projekta “Caur ērkšķiem uz…” jaunākajā sērijā netrūks kaislību, strīdu un arī pamācošu atziņu. Dāmu ceļš no Olaines cietuma Atkarīgo centra ved uz priestera Andreja Mediņa vadīto Bruknas Kalna svētību kopienu, kuru par savām īslaicīgākām vai ilgtermiņa mājām izvēlējušies atkarību mākti ļaudis.

Dažām dalībniecēm ideja uzturēties reliģiskā kopienā nemaz neiet pie dūšas, un daža laba izplūst pat asarās, kamēr citas šausminās par it kā ar šo vietu saistītiem reiz notikušiem vai varbūt nenotikušiem "briesmu darbiem".

"Esmu daudz dzirdējusi par šo vietu, tāpēc sākumā man bija negatīvas emocijas. Tādi mēs cilvēki esam, dzirdam ko negatīvu un tam sekojam," saka Madara. Viņai piekrīt Lilita, kura pat gatava pati aci pret aci izrēķināties ar Bruknas vadību.

"Bija nenormāls haoss, viena uz otru bļauj – tas bija drausmīgi," par Bruknas pievārtē sacelto kņadu saka Zeltīte.

"Ērkšķu" dāmu nervi ir nokaitēti līdz baltkvēlei, un, tikko ieradušās pie muižas, meitenes saiet ragos tik pamatīgi, ka Marija pat iesper Gunitai. Gunita, pamatīgi satraukta par autobusā dzirdēto, uzreiz steidz "Ērkšķu" vadītājiem klāstīt, cik slikti pārējās pret viņu izturoties. Sūdzēšanās nepaliek nepamanīta, un dāmas dod pretim, jau atkal pārmetot Gunitai teatrālismu un "tēlošanu kamerām". Šoreiz kolēģes rīcība īpaši aizskar Mariju, kura projektā cer savaldīt savu agresiju, –

viņa tā sadusmojas, ka knapi novaldās, lai neietu vaļā īsts kautiņš.

Iepazinušās ar priesteri Mediņu un savām jaunajām īstermiņa mājām - Bruknas muižu, "Ērkšķu" dalībnieces dosies pildīt muižas teritorijā un greznās, senlaicīgās ēkas iekšienē darāmos darbus, turklāt darīs to, sadalījušās pāros un apgūstot prasmi kalpot ne tikai kopējam labumam, bet arī viena otrai. Bet vakarā dāmas līdz ar citiem Bruknas kopienas iedzīvotājiem dosies uz obligāto dievkalpojumu, kas "Ērkšķu" dalībnieču gadījumā, spītējot ētikas un labas uzvedības normām, izvērtīsies par samērā jautru piedzīvojumu.

Sociālais projekts "Caur ērkšķiem uz…" skatāms ceturtdienu vakaros STV Pirmā!.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu