"Mēs esam neuzveicami!" Ukraiņu mūziķis Ivans Dorns publisko aizkustinošu vēstījumu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
 Ivana Dorna koncerts koncertzālē "Palladium"
Ivana Dorna koncerts koncertzālē "Palladium" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ukraiņu mūziķis Ivans Dorns, reaģējot uz 10. oktobra notikumiem Ukrainā, kur vairākās pilsētās dzirdami sprādzieni, sociālajos tīklos dalījies ar aizkustinošu vēstījumu.

Mūziķis vietnē "Facebook" publiskojis video, kur redzami Ukrainas iedzīvotāji, slēpjoties no krievu apšaudes.

"Kijiva šobrīd! Mani Ukrainas cilvēki slēpjas metro stacijā un kopā dzied, kamēr krievu teroristi bombardē mūsu pilsētas. Šis ir svarīgs brīdis, lai redzētu, cik spēcīga ir mūsu nācija un kultūra! Cik cieši mēs esam vienoti. Ukraiņu dziesmas turpinās skanēt, neraugoties uz Putina purkšķiem," teikts Dorna ierakstā sociālajos tīklos. 

"Mēs esam neuzveicami," tā mūziķis. 

Jau ziņots, ka vairākas Ukrainas pilsētas pirmdienas rītā pakļautas raķešu apšaudei, un saņemtas ziņas par bojāgājušajiem un ievainotajiem.

Ņemot vērā šodienas raķešu triecienus Ukrainā, globālais atbalsts Ukrainai jādubulto, mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstīja Valsts prezidents Egils Levits.

Levits norādīja, ka pēdējā bumbu nomešana Kijivā un citos Ukrainas reģionos novērš jebkādas šaubas, ka Krievija ir teroristu valsts, kas tiecas uz iznīcināšanu un dominēšanu. Tādēļ esot jādubulto globālais atbalsts Ukrainai, lai "apturētu šo ļaunumu".

Kā ziņots, raķešu triecieniem pirmdienas rītā pakļautas daudzas Ukrainas pilsētas, tajā skaitā Kijiva, Žitomira, Ļviva, Ternopiļa un Dņipro.

Ziņas par eksplozijām saņemtas arī no Hmeļnickas apgabala.

Bombardēts arī Kijivas centrs, kur nogalināti vismaz astoņi cilvēki, bet 24 guvuši ievainojumus.

Ukrainas armijas virspavēlnieks Valerijs Zalužnijs skaidroja, ka Krievija uz Ukrainas pilsētām raidījusi 75 raķetes, no kurām zenītartilēristi 41 notriekuši.

Viņš norādījis, ka Krievija līdztekus raķetēm izmanto arī bezpilota lidaparātus, lai bombardētu Ukrainas teritoriju.

Zalužnijs piebildis, ka uzbrukums turpinās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu