Noklausies! Mūziķim Jānim Ruņģim - jauns albums un gaidāmie koncerti

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Mūziķis Jānis Ruņģis laidis klajā savu trešo dziesmu albumu “Grādi” un 20. oktobrī ar paplašinātu tam veltīto programmu uzstāsies koncertvietā “Tu jau zini kur” Tallinas ielas kvartālā.

Albumā “Grādi” iekļautas astoņas dziesmas. Visu skaņdarbu autors ir Jānis Ruņģis, izņēmumi ir vienīgi dziesma “Vienreiz”, kuras vārdus sarakstījis Ainars Mielavs, kā arī albumu ievadošā dziesma “Medicīna”, kas sakomponēta kopā ar Vēstnieku jeb Rūdolfu Macatu.

Albumā piedalās vairāki viesmākslinieki – Kristīne Pāže, Miķelis Putniņš, Ainārs Majors, Rūdolfs Dankfelds, kā arī Latvijā dzīvojošais britu mūziķis Niks Moss Rodžerss (Nick Moss Rogers), kurš aranžējis stīgu partijas sākotnēji par albuma tituldziesmu izvirzītajā “Saknes”.

“Šajā albumā nav nevienas liekas dziesmas,” uzsver Jānis. “Pašam šķiet, ka šis ir labākais, ko savā oriģinālmūzikā līdz šim esmu izdarījis.”

Albuma ieraksts veikts gan “AMFO music studio”, gan mājas apstākļos, kurus Jānis arīdzan padarījis tehniski kvalitatīvus, iegādājoties tam atbilstošas ierīces. “AMFO music studio” pāris dziesmas palīdzēja ierakstīt Mārtiņš Krastiņš, savukārt visa albuma “Grādi” fināla miksus veica Gatis Zaķis studijā “TRU Music Studio”. Albuma vizualitātes autors ir leģendārais fotogrāfs Jānis Deinats.

“Vārds “grādi” man šķiet ļoti daudznozīmīgs,” Jānis skaidro albuma nosaukuma izvēli. “Daudziem tas asociējas ar gaisa vai ķermeņa temperatūru, vēl citiem ar alkohola daudzumu dzērienā, fiziķiem varbūt ar dažādiem leņķiem, bet varbūt runa vispār ir par cilvēka emocionālo temperatūru šobrīd… Tieši tik plaša muzikālo un saturisko krāsu palete tad arī atrodama jaunajā albumā.”

Foto: Publicitātes foto

Klajā jau laists albuma pirmais singls – kodolīgā un trāpīgā dziesma “Pīaudzis”, kurai uzfilmēts videoklips ar surdotulkojumu, ko mākslinieciski izspēlē aktrise Jana Ļisova.

Foto: Publicitātes foto

Jaunā albuma “Grādi” atklāšanas koncertā Jānis Ruņģis izpildīs dziesmas arī no saviem pirmajiem diviem dziesmu albumiem – “Ārpus Prātus” un “Dzīvojumi”. Koncerts 20. oktobrī koncertvietā “Tu jau zini kur” sāksies pulksten 19.00. Ieejas biļetes cena – 10 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu