"Caur ērkšķiem uz..." dalībnieču vidū izceļas kautiņš; ierodas "ātrie" (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Dramatiski notikumi risinājušies sociālajā projektā “Caur ērkšķiem uz…”, kā rezultātā iesaistījusies pat ātrās palīdzības mediķu brigāde un pēcāk arī policija.

Dāmas turpina savu ceļu pretim pārmaiņām un uz laiku apmetušās Bruknas Kalna kopienā, kur ļaujas dažādām radošām un emocionālām nodarbēm – gan uzlūkojot savus lielākos pāridarītājus ārkārtīgi sirsnīgā un patiesi aizkustinošā drāmas terapijas nodarbībā, gan tiekoties ar ekspertiem un ļaujoties sarunām ar priesteri Andreju Mediņu.

Taču jau dienas sākumā dāmu starpā izceļas nopietnas nesaskaņas – strīdu epicentrā jau atkal nokļūst Lilita, kura dažai labai pamatīgi uzkritusi uz nerviem.

Lilitai tiek pārmesta konfliktu provocēšana, klaji izaicinoša un nievājoša attieksme pret citām. Strīds eskalējas tik ļoti, ka Madara, kura nesen priekšlaicīgi atbrīvota no cietuma un joprojām nēsā īpašu aproci, ir gatava kolēģei sadot “pēc nopelniem”.

"Tas nolādētais smīns. Skatās virsū un smaida. Viņa zina, ka nevaru viņai iesist pa purnu, tāpēc man smaida sejā,”  pamatīgi pikta ir Madara. Vārds pa vārdam, līdz iesaistās un “uzvelkas” arī pārējās meitenes, tostarp arī ekspresīvā Marija, kura nekad nav slēpusi, ka viņai ir problēmas ar pašsavaldīšanos. Dzirdot Madaras stāstīto, skaidroties ar jaunieti metas arī Marija un, saņēmusi nievājošu komentāru par savu izskatu, neiztur un iesit Lilitai.

Pēc sitiena Lilita nokrīt zemē un paliek tur guļot, bet palīgos steidz ātrās palīdzības mediķu brigāde. Redzot notikušo, “Ērkšķu” dāmas visas kā viena spriež, ka Lilita tēlojusi, lai pievērstu sev uzmanību, un patiesībā ārstu palīdzība viņai nemaz nav bijusi vajadzīga. ”Ja es tur būtu bijusi klāt, tas nenotiktu. Es Mariju būtu noturējusi, es viņu māku kontrolēt. Es jau viņai teicu – vot, tādas tev labas draudzenes blakus,” pēc visa notikušā rūgti saka Marijas draudzene Anastasija, ar kuru abas ne tikai kopīgi piedalās projektā, bet arī jau vairākus gadus dala vienu mājokli. Tikmēr Lilita tiek aizvesta uz slimnīcu, bet vēlāk pie Marijas ierodas policija. Vai nesaskaņas izdosies atrisināt? Vai Marijai nesavaldība kļūs liktenīga un projekts būs jāpamet?

Atgādinām, ka sociālais projekts “Caur ērkšķiem uz…” skatāms ceturtdienās plkst. 21:00 STV Pirmā!.

Plašāk skaties 1188.lv!

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu