Mārtiņš Vilsons intervijā filozofē par dzīves beigām: "Man jābūt ar nāvi uz tu."

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktieris Mārtiņš Vilsons
Aktieris Mārtiņš Vilsons Foto: Paula Čurkste/LETA

Aktierim Mārtiņam Vilsonam, kuram šobrīd darba pilnas rokas, intervijā izdevumam "Ieva" atklāj, ka prātā bieži iezogas domas par nāvi.

Publiskojam fragmentu no intervijas!

Par ko bieži domājat?

Manu prātu visu mūžu aizņem viena doma – kā nodzīvot tā, lai nebūtu kauns. Bet, lai to izdarītu... Šorīt, braucot no dublāžas, sēdēju korķī un domāju: nez cik es ilgi vēl dzīvošu? Un man liekas – vajadzētu diezgan ilgi. Jo man ir plāniņš – saraksts ar to, ko gribu izdarīt. Nomirt jau ir baigais piedzīvojums, bet līdz tam ir jānopelnās.

Jums ir maza meitiņa – kāds vispār var būt jautājums, cik ilgi dzīvošu!

Nav jau īsti izvēles – jādzīvo.

Protams, jādzīvo! Bet bērni pieņems mani jebkurā variantā – vai es būšu dzīvs vai beigts. No tā jau nekas daudz nemainās. Galvenais, lai viņiem iedots kaut kas, ko ar vārdiem nemaz nevar pateikt. Kaut kas, kas viņus satur kopā.

Jūs tiešām esat sācis domāt par vecumu?

Ne jau par vecumu, par nāvi! Par vecumu es vispār nedomāju. Mēs jau mirstam dažādos vecumos. Bet es domāju – nāve nāks negaidīti vai kā?

Kā jūs gribētu?

Man jāsagatavojas. Man jābūt ar nāvi uz tu. Līdzīgi kā gaida draugu, kad viņš nāk, – gatavojas taču. Un tad: čau, es aizeju, man viss ir sataisīts. Es gribētu pazust. Nu, ne tā, ka pazust un nevar atrast, bet nozust. 

Nevar būt tā, ka cilvēks sēž no rīta korķī un par to vien domā...

Nē, nevar būt! Jo esmu jau izdomājis, ka man vēl trīsdesmit gadu te jābūt. Bet tos, kas ilgi dzīvo, jau slavē par to, ka viņi ilgi velk, ne par to, ko izdarījuši.

Jo tā dzīvošana sabiedrībā, berzēšanās, tusēšanās – tas ir stulbi, tas nekas nav. Vienīgais, ja zini, ko ar savu darbu gribi citiem iedot, tad tā ir cita lieta! Tad jūs jau apmaināties ar kādām vajadzīgām vibrācijām. Visa mūsu būšana ir ezoterika – nav jau tā, ka atnācām šeit, lai parītu, aizietu uz tualeti un nosprāgtu.

Kā zināms, Vilsons ir astoņu bērnu tētis. Viņam ir pieci dēli un trīs meitas. 

2015. gada rudenī 60 gadu vecumā viņš astoto reizi kļuva par tēti, ģimenē sagaidot meitiņu. Vilsons pirmoreiz par tēvu kļuva 19 gadu vecumā. Vilsona pirmie bērni viņam ir jau dāvājuši mazbērnus. 2009. gadā viņš apprecējās ar mīļoto Zani, ar kuru ir kopā joprojām.

Pilnu interviju lasiet žurnāla "Ieva" jaunākajā numurā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu