“Raxtu Raxti” izziņo Latvijas svētku papildkoncertu 18. novembrī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
“Raxtu Raxti” izziņo Latvijas svētku papildkoncertu 18. novembrī
“Raxtu Raxti” izziņo Latvijas svētku papildkoncertu 18. novembrī Foto: Publicitātes foto

“Raxtu Raxti” izziņo Latvijas svētku papildkoncertu 18. novembrī. Viena "Raxtu Raxti" Latvijas svētku lielkoncerta vietā notiks divi! 18. novembrī Dailes teātrī plkst. 19.00 un 14.00.

Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadienā muzikālā apvienība “Raxtu Raxti” aicina uz svētku lielkoncertu, lai svinētu brīvību un stiprinātu latvisko garu. Šis lielkoncerts būs ilgi gaidīta atkalsatikšanās pašā Rīgas vidū, kur daudzi ir garām gājuši, dziedādami, spēlēdami un dancodami Dziesmu un deju svētkos. 18. novembrī “Raxtu Raxti” pieskandinās Dailes teātri ar mūziku no jaunā albuma “Vidū saule”, no uzveduma “Vēstījums rakstos”, kā arī ar latviešu autoru skaņdarbiem un tautā iemīļotām tautasdziesmām, lai svētku reizē visi sadziedātu kopā par godu Latvijai.

Koncertā piedalīsies īpaši viesi, kas kopā ar “Raxtu Raxtiem” mijuši mūzikas un dejas ceļus Latvijā un ārpus tās. Īpašu skanējumu un nokrāsu piešķirs RTU vīru koris “Gaudeamus” (diriģents Ivars Cinkuss), deju grīdu iedancos “Raxtu Raxtu” seni domubiedri TDA “Teiksma” (vadītājs Jānis Ērglis).

Viens no grupas beidzamo gadu skaistākajiem piedzīvojumiem bija mūzikas un deju lieluzvedums “Vēstījums rakstos” Ķīpsalā, kur kopā horeogrāfi Dagmāru Bārbali radījām savu stāstu Latvijai un nākamajām paaudzēm, tāpēc arī šai svētku koncertā piedalīsies RTU TDA “Vektors” (vadītāja Dagmāra Bārbale) un A. Daņiļeviča deju skolas “Dzirnas” dejotāji. “Raxtu Raxti” un mūsu mīļie draugi uz skatuves un zālē ar lielu prieku un mīlestību vēlēs saules mūžu Latvijai!

“Raxtu Raxti” ir šobrīd Latvijā un arī daudzviet pasaulē labi pazīstama latviešu mūsdienu tautas mūzikas apvienība, kas mūzikā izmanto gan akadēmiskos, gan tradicionālos latviešu tautas mūzikas instrumentus, kā arī pasaules mūzikas etnoinstrumetus, radot īpašu un neatkārtojamu, tikai sev raksturīgu skanējumu.

Muzikālās apvienības pamatsastāvā muzicē Kristīne Kārkle-Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš, Edgars Kārklis, Armands Treilihs un Artis Orubs, viesmūziķi – Ilze Grunte (ģitāra, arfa, mandolīna) un Latvīte Cirse (kokle).

Biļetes uz koncertu iegādājamas “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās un internetā ŠEIT.

Papildu informācija muzikālās apvienības "Facebook" kontā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu