Siguldā uzstāsies "Grammy" laureāti "Phoenix"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
"Phoenix"
"Phoenix" Foto: publicitātes

2023. gada 6. jūnijā Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies vasaras festivālu favorīti, indie mūzikas zvaigznes un “Grammy” balvas ieguvēji “Phoenix” no Francijas, informē koncertu aģentūra “8 Days A Week”.

Grupa nākamā gada vasarā viesosies Baltijas valstīs un prezentēs savu jaunāko albumu "Alpha Zulu", ko ierakstīja Luvras muzejā Parīzē.

“Phoenix” neapšaubāmi ir viena no šī gadsimta ievērojamākajām un ietekmīgākajām indie grupām. Viņi mainīja visu indie mūzikas skatuvi, iedvesmoja daudzas citas grupas un vienmēr ir topā. Viņi nebaidās būt žanriski izaicinoši un beidzot atgriežas uz lielajām koncertu un festivālu skatuvēm. Labs grupas draugs “Daft Punk” dalībnieks Tomass Bangalters viņiem asistēja studijā un producēja grupas jaunāko darbu. Albums tika ierakstīts Luvras muzejā Parīzē. 

Parīzieši “Phoenix” par sevi skaļi paziņoja jau divtūkstošo gadu sākumā. Grupas dalībnieki – vokālists Tomass Marss, ģitāristi un brāļi Lorāns Brenkovics un Kristians Mazzalai, kā arī basģitārists-taustiņinstrumentālists Deks D'Arsijs - satikās agrā jaunībā grandiozajā Versaļā, kur viņi nonāca, pateicoties mīlestībai pret roka leģendām, tādām kā “Pixies” un “The Sex Pistols”. Debijas albums “United”, kas iznāca 2000. gadā, stabili ierindoja grupu nozīmīgāko indie izpildītāju sarakstā.

Gadu garumā attiecības grupas dalībnieku starpā kļuva arvien saliedētākas, un grupas darbs visā viņu daudzu gadu karjerā vienmēr bija vērsts uz savstarpējo draudzību un kopā pavadītu laiku. “Phoenix” uzskata, ka mūzika ir vajadzīga arī kā iespēja satikties draugiem un mīļajiem. Ir pagājuši vairāk nekā 20 gadi, un viņu saskaņa gan mūzikā, gan dzīvē ir apskaužama. Viņi vienmēr visu dara kopā, un tas ir vēl viens iemesls, kāpēc “Phoenix” ir tik laba un patiesa grupa. Nekādu dusmu lēkmju, bezjēdzību vai drāmu, tikai mūzika.

Kad 2009.gadā iznāca albums “Wolfgang Amadeus Phoenix”, viņi kļuva par vienu no pēdējās dekādes nozīmīgākajām grupām. Ne velti "Lisztomania", "1901" vai "Rome" joprojām tiek bieži atskaņotas, un albums ir ieguvis “Grammy” balvu kā labākais alternatīvais albums. “Wolfgang Amadeus Phoenix” patiešām ir kļuvis par vēsturiski nozīmīgu un atmiņā paliekošu vērtību. Vairākas grupas ir mēģinājušas atkārtot šī albuma noskaņas, lai gūtu panākumus, taču nevienai tas līdz šim tā arī nav izdevies.

"Viņi ir labākā desmitgades grupa," saka ilggadējais grupas draugs un "Vampire Weekend" līderis Ezra Koenings, kurš arī piedalījies jaunā albuma dziesmas "Tonight" ierakstā.

Ar viņu nav vērts strīdēties. “Phoenix” muzikālā darbība ir mērķtiecīgs un ievērojams process, kas joprojām ietekmē visu popkultūru.

“Alpha Zulu”, grupas septītais pašproducētais albums, tika ierakstīts pandēmijas laikā Luvras muzejā. Tas ir apliecinājums viņu popularitātei, kas tapis, iedvesmojoties no ikoniskiem mākslas darbiem.

Pēc mūzikas kritiķu domām, “Phoenix” joprojām dara savu darbu vislabāk ar tiem raksturīgo vieglumu un specifisku estētiku. Ieraksts atspoguļo grupas nepārtraukto vitalitāti un vēlmi radīt ko jaunu. “Phoenix” prasmīgi apvieno jautrību ar dziļumu. Ir pagājis ilgs laiks, kopš tie skan tik brīvi, ik uz soļa izaicinot klausītāju.

Melodiju kvalitāte, dziesmu noskaņas un skanējums noteikti padarīs “Alpha Zulu” par vienu no gada labākajiem albumiem. Tā producēšanā piedalījās leģendārās grupas “Daft Punk” dalībnieks Tomass Bangalters, kurš palīdzēja “Phoenix” pēc sava kolēģa Filipa Zdara (“Cassius”) traģiskās nāves 2019. gadā. Šis albums ir daļēji veltīts abu draudzībai. Arī stāsts par albuma nosaukumu ir neparasts. Grupas līderis Tomass Marss, kura sieva ir slavenā režisore un aktrise Sofija Kopola, reiz lidoja ar privātu lidmašīnu un vētras laikā piedzīvoja turbulenci, un pilots iesauca "Alpha Zulu!" lidmašīnas skaļrunī.

Šajā tūrē “Phoenix” izmanto ļoti iedarbīgu scenogrāfiju, kas katru skaņdarbu ietērpj dažādās dekorācijās. Tie ir kā vīns – ar katru gadu kļūst arvien labāki. Viņu koncerts pie mums ieradīsies īstajā laikā, un mēs beidzot varēsim piedzīvot viņu mūzikas enerģiju dzīvajā. Ikvienam indie mūzikas cienītājam tas ir jāredz!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu