Pētījums: kādi ir televīzijas skatītāju paradumi Latvijā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Lai arī televīzija ir nozīmīgs brīvā laika pavadīšanas veids lielai daļai cilvēku, reti kurš mēdz aizdomāties par TV skatīšanās paradumiem, kas, kā izrādās, Baltijas valstīs atšķiras.

Kā tika noskaidrots pētījumu uzņēmuma RAIT veiktajā aptaujā, tikai Igaunijā lietotāji ārzemju saturu lielākoties izvēlas skatīties ar subtitriem (54%), kamēr Latvijā (36%) un Lietuvā (50%) lielākā daļa dod priekšroku dublētam tulkojumam.

Savukārt visās valstīs lielākā daļa lietotāju televīziju skatās kopā ar citiem ģimenes locekļiem vakara stundās, kad atgriezušies mājās pēc darba vai skolas.

“Arī Go3 skatīšanās dati apstiprina to, ka klientiem svarīga daudzveidība. Līdz ar to ir īpaši svarīgi pieturēties pie šī principa, gatavojot satura piedāvājumu, lai nodrošinātu interesantu saturu dažādām mērķauditorijām.

Mainās gan televīzijas skatīšanās tehnoloģijas, gan līdz ar to arī paradumi, kas noteikti jāņem vērā,” komentē Go3 Ivars Lubāns.

Latvijā 45% aptaujas respondentu norādīja, ka piekļuvi televīzijas saturam nodrošina TV komplekts ar internetu, 30% patērē saturu citās ierīcēs ar internetu, savukārt 25% izmanto satelīttelevīziju vai kabeļtelevīziju.

Televīzijas skatīšanās paradumi ne vienmēr saistās ar ekrānā redzamo saturu – pavadot laiku pie televizora, liela daļa auditorijas izvēlas sev iecienītas uzkodas un dzērienus, kas padara atpūtu mājās vēl baudāmāku.

Arī šajā kategorijā Igaunijas iedzīvotāju paradumi atšķiras no Latvijas un Lietuvas.

Igauņi kā iecienītāko uzkodu pie televizora norādījuši augļus un dārzeņus, latvieši un lietuvieši izvēlas neveselīgāku alternatīvu – čipsus. Tāpat visās trijās valstīs iedzīvotāji labprāt izvēlas saldumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu