FOTO ⟩ Apvienības “Shakima Trio” un studijas “AMFO music” svinības

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

22. novembra vakarā mūzikas draugu lokā tika nosvinēta gan ukraiņu-latviešu apvienības “Shakima Trio” debijas albuma “Vysoko” piedzimšana, gan ierakstu studijas “AMFO music” piecu gadu jubileja.

Vakara saimnieka lomā bija mūzikas producents un “Shakima Trio” dalībnieks Ainārs Majors, kurš uzrunā viesiem uzsvēra nepieciešamību turpināt katram savu darbu arī šajos nevienkāršajos laikos, tādējādi rodot iespēju kvalitatīvi palīdzēt ukraiņu kolēģiem.

Šajā gadījumā tieši ukraiņu dziedātājai un vijolniecei Shakima Garunts, ar kuru kopā dažu mēnešu laikā radīts kolorīts etnomūzikas albums ar atsaucēm uz dažādu valstu folkloras saknēm.

Jaunais albums un vairāku tā dziesmu nospēlēšana arī dzīvā izpildījumā bija nepieciešamais ķirsis uz jubilejas svinību kūkas, ko nobaudīt bija ieradušies biedrības “AMFO music” studijā ik pa laikam strādājošie mūziķi un producenti, kā arī vairāki mūzikas apskatnieki.

“Shakima Trio” sastāvā muzicē ukraiņu tautas mūzikas dziedātāja un vijolniece Shakima Garunts, vokālists un ģitārists Jānis Ruņģis, kurš albuma dziesmās efektīvi izmantojis skaņu cilpmašīnu, kā arī iespēlējis klarneti, klavieres un perkusijas, un muzikāli daudz pieredzējušais basists Ainārs Majors, kurš arīdzan piespēlējis perkusijas.

Albums “Vysoko” tapis gan “AMFO music”, gan “Tru Music Studio” un Sergeja Laletina studijā. Tas noklausāms lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu