Selīnai Dionai diagnosticēta neārstējama neiroloģiska slimība (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Tom Rose/Shutterstock

54 gadus vecā kanādiešu dziedātāja Selīna Diona nākusi klajā ar plašāku informāciju par savu veselības stāvokli, kas ietekmēs arī viņas gaidāmo turneju, kura jau iepriekš tika pārcelta.

Dziedātāja ceturtdien, 8. decembrī, emocionālā "Instagram" videoklipā sacīja, ka viņai ir diagnosticēta neārstējama neiroloģiska slimība - stīva cilvēka sindroms -, piebilstot, ka simptomi viņu ir mocījuši jau ilgu laiku pirms diagnozes.

"Muskuļu spazmas ietekmē katru manas ikdienas dzīves aspektu, dažkārt sagādājot grūtības pat staigāt un neļaujot man pilnībā izmantot balss saites, lai dziedātu tā, kā esmu pieradusi," sacīja Diona.

"Man jāatzīst, ka tā ir bijusi pastāvīga cīņa. Viss, ko es protu, ir dziedāšana, to esmu darījusi visu savu dzīvi."

Stīva cilvēka sindroms ir slimība, kas izraisa "progresējošu muskuļu stīvumu un sāpīgas spazmas, ko izraisa tādi vides faktori kā "straujas kustības, laika maiņa vai negaidīti skaļi trokšņi".

Šī slimība tiek uzskatīta par retu, un tā skar tikai vienu cilvēku no miljona.

Diona piebilda, ka diagnoze nozīmē, ka viņas turneja pa Eiropu februārī nevarēs atsākties. Pavasarī paredzētie koncerti pārceļas uz 2024. gadu, savukārt vasarā plānotie koncerti atceļas pavisam.

Kanādiešu dziedātājas koncerti tikuši atcelti viņas veselības stāvokļa dēļ arī iepriekš. Jau vēstījām, ka šī gada vasaras pilnbriedā "dziedātāja joprojām atguvās no smagām un pastāvīgām muskuļu spazmām, kas apgrūtina viņas fiziskās spējas uzstāties uz lielās skatuves".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu