Žanna Dubska gatavo siltos salātus un draiskojas ar bietēm

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Katram no mums ir savas mīļākās Ziemassvētku receptes, bet interesanti, kādus ēdienus svētkos ceļ galdā sabiedrībā pazīstami ļaudīs? Šoreiz TVNET rubrikā "Slavenības uz oglēm" raidījuma vadītājs Jānis Škapars kopā ar stilisti Žannu Dubsku iedvesmos garšīgiem svētkiem, gatavojot siltos biešu salātus ar tofu un ciedru riekstiem.

Žanna atklāj, ka viņa no ēdienkartes ir izslēgusi laktozi un glutēnu saturošus produktus, kā arī lazdu riekstus. Viņa iesaka, plānojot svētku vakariņas, jau savlaicīgi izrunāt vakariņotāju vēlmes un apkopot tās. 

Noteikti ņem vērā mājinieku un viesu diētas īpatnības un, ja starp ēdājiem ir kāds veģetārietis vai vegāns, parūpējies, lai vismaz viens ēdiens ir pagatavots no augu valsts produktiem, kuri vairākos veikalos, piemēram, "Stockmann" nu jau ir pieejami ļoti plašā klāstā.

Šoreiz raidījumā tiek gatavoti siltie salāti ar ceptām bietēm, kas medus un ķiploku marinādē iemirdzas pavisam jaunā gaismā. Papildinātas ar pikanto rukolu, krēmīgu tofu, aromātisku apelsīnu mērci un ciedru riekstiem, tās lieliski atsvaidzinās svētku galda tradicionālos “rasolus” un “kažokotās siļķes”.

Žanna gatavošanai izmanto bietes, ķiplokus, tofu, rukolu, ciedru riekstus, olīveļļu, medu, sāli, kā arī “Santa Maria” krustnagliņas.

Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET

Žanna aizsien priekšautu un ķeras pie darba. Vispirms viņa izbiedē raidījuma vadītāju Jāni, ar samuraja cienīgu vēzienu pārcērtot uz pusēm svaigu bieti, liekot lietā aso "Franke" nazi. Tad, metot jokus pie malas, bietes tiek nomizotas un sagrieztas plānās šķēlēs. Tās apviļā medus-ķiploku-krustnagliņu marinādē un liek krāsnī cepties, līdz virtuvi piepilda reibinošs aromāts.

Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET

Kamēr bietes “sauļojas”, Žanna ar Jāni veikli pagatavo mērci biešu pārliešanai, kurā galveno lomu spēlē Žannas nākamais "upuris" - uz pusēm pārcirsts apelsīns.

Uz servējamās bļodas izkārto rukolas lapiņas, virs tām izkārto ceptās bietes un tofu kubiņus. Noslēgumā visu burvīgo kompozīciju pārslaka ar mērci un pārber ar apceptiem ciedru riekstiem.

Šis vienkāršie, bet izsmalcinātie salāti vienlīdz labi garšo gan siltā, gan aukstā veidā, tādēļ tos var pasniegt gan kā uzkodu, gan kā piedevu vai pat pamatēdienu – atkarībā no katra viesa gaumes.

Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET

Rosoties virtuvē, stiliste atklāj, ka viņai patīk spēlēties ar ēdienu, rāda, kā spēlēties ar bietēm un iesaka, kā sapucēties Ziemassvētkos.

Šeit atradīsi Žannas gatavotā meistarstiķa recepti, bet, lai uzzinātu, kā atraktīvajai stilistei veicās TVNET virtuvē, noskaties video!

Foto: Žanna Dubska gatavo siltos biešu salātus ar tofu un ciedru riekstiem.

Raksts tapis sadarbībā ar "Franke", "Santa Maria" un "Stockmann".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu