Graubas Ziemassvētku stāsts visai ģimenei - par godu svētkiem būs skatāms viedtelevīzijā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Vien četras dienas, no 22. līdz 27. decembrim LMT Viedtelevīzija demonstrēs jauno režisora Aigara Graubas filmu visai ģimenei “Circenīša Ziemassvētki”, kurā īstu Ziemassvētku brīnumu rada pazīstami latviešu aktieri, jaunās kino zvaigznes un pat kaskadieri. Filma būs pieejama Viedtelevīzijas abonentiem.

Latviešu kino meistaru Ziemassvētku filmas lielākoties bijušas jautras un jestras, un arī režisora Aigara Graubas jaunākais darbs – filma visai ģimenei “Circenīša Ziemassvētki” neatpaliek, piedāvājot kolorītu Ziemassvētku stāstu ar asa sižeta filmas elementiem. Viss sākas, kad policista Ervīna Dambja ģimene sliktā noskaņojumā ierodas savā lauku mājā un sastop Ziemassvētku vecīti. Mazā Marta un brālītis Toms viņu iesaista savas ģimenes glābšanas plānā. Vecāki sāk gatavoties svētkiem, nemaz nenojauzdami, ka sastaptais Ziemassvētku vecītis ir no cietuma izbēgušais Bruno Circenis…

Filmu LMT Viedtelevīzija demonstrēs no 22. līdz 27. decembrim, taču līdz tam turpat varat iepazīties ar “Circenīša Ziemassvētku” aizkadriem. Par filmas tapšanas gaitu stāsta Aigars Grauba, aizkadru video stāstā savā pieredzē dalās Dambju ģimene – bērni Bille Siliņa un Vilhelms Auders un vecāki Inga Tropa un Jānis Vimba. Liepājas teātra aktieris Kaspars Kārkliņš, kurš iejuties izbēguša cietumnieka Circeņa lomā, stāsta, ka parasti komēdiju veidošanas process ir smags, bet šoreiz bijis tieši pretēji – viss gājis raiti un tieši tā, kā Ziemassvētku filmā jābūt. Savukārt operators Valdis Celmiņš cer, ka "Circenīša Ziemassvētki" kļūs par sirsnīgu un skaistu svētku tradīciju Latvijas ģimenēs. Tomēr šī nav tradicionāla Ziemassvētku filma, jo par asām izjūtām "Circenīša Ziemassvētkos" gādājuši autosportisti Reinis Nitišs un Mārtiņš Sesks, piedaloties filmas spraigākajās ainās ar pakaļdzīšanos uz Vanšu tilta.

“Circenīša Ziemassvētki” izpilda ģimenes kino galveno uzdevumu – noturēt mūs divu stundu garumā citu citam blakus, viegli pasmaidot pašiem par sevi un uz brīdi izjūtot kopābūšanas prieku, esot tādiem, kādi esam,” filmu vērtē portāla KinoRaksti.lv kritiķe Santa Remere.

Filmas skaņu celiņam no jauna ierakstīta grupas “Jumprava” 1989. gadā tapusī Ziemassvētku dziesma “Svētvakars” (mūzika – Aigars Grāvers, vārdi – Jānis Baltauss), ko šoreiz kopā ar režisoru un “Jumpravas” vokālistu A. Graubu ieskaņojusi viņa meita Marija Grauba, kura filmā “Circenīša Ziemassvētki” ataino apņēmīgo policisti Kambalu.

Noklausies!

Filmas “Circenīša Ziemassvētki” treileris

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu