Aktieris Egons Dombrovskis nolēmis atstāt darbu Liepājas teātrī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Pēc 18 gadiem, pavadītiem Liepājas teātra aktieru trupas sastāvā, aktieris Egons Dombrovskis nolēmis atstāt darbu teātrī. To sarunā ar kolēģi Gati Maliku aktieris atklājis podkāstā “Pīpētavas sarunas”.

Dombrovskis, kurš šogad nosvinēja 50 gadu jubileju, sarunā pieminēja, ka saņēmis darba piedāvājumu no Latvijas Nacionālā teātra.

“Man ir piedāvājums, es to vēl neesmu apstiprinājis, bet esmu to izskatījis un pieņēmis. Man būs tikšanās un pārrunas, un tad mēs vienosimies,” 13. decembrī notikušajā intervijā stāsta aktieris.

Nacionālā teātra mārketinga, sabiedrisko attiecību un pārdošanas daļas direktore Lolita Grāvīte TVNET norādīja, ka pārrunas ir notikušas: “Nākamo pusgadu Egons Dombrovskis turpinās darbu Liepājā. Šobrīd ir nodoms parakstīt līgumu par darbu Nacionālajā teātrī no nākamās sezonas.”

Harija Liepiņa balvas un divu “Spēlmaņu nakts” “Skatuves naglu” laureāts, stāstot par iemesliem, kas pamudinājuši uz šādu lēmumu, ir sev raksturīgi tiešs: “Patiesībā biju tajā stadijā, ka es varētu aiziet arī brīvsolī. Biju pārdomājis arī tādu lietu, ka es varētu uz kādu mirkli nolikt nost teātri un iziet ārštatā. Bija arī tāda doma”.

Vēl viens iemesls, kāpēc aktieris pieņēmis jauno darba piedāvājumu, ir vēlme dzīvot tuvāk ģimenei un pavadīt vairāk laika ar meitu. "Pīpētavas sarunās", kuras noklausāmas platformā "Spotify", Egons Dombrovskis uzsver:

“Tur jau nevajag, lai uznāk kaut kādi "mellie", tur vienkārši pēc savas iekšējās pašsajūtas – pienāk kaut kāds posms, kad tu sāc pārdomāt kaut ko. Un es to pārdomāju. Man pat bija saruna ar mūsu teātra direktoru, vai nebūtu tāda iespēja, ka es paņemu ko līdzīgu akadēmiskajam gadam no teātra. Viņš teica, ka teorētiski tāda iespēja pastāv, bet praktiski... Nē.”

Aktieri darbam Latvijas Nacionālajā teātrī uzrunājis tā mākslinieciskais vadītājs, režisors Elmārs Seņkovs.

Egons Dombrovskis Liepājas teātra 4. studiju absolvējis 1993. gadā. Pērn nominēts Nacionālajai kino balvai “Lielais Kristaps” par lomu Daces Pūces drāmā “Bedre”, savukārt “Spēlmaņu nakts” balvu saņēmis par Džona Merika lomu izrādē “Ziloņcilvēks”. Pirmoreiz šo apbalvojumu saņēmis 2007. gadā, par izrādēm “CV (Tēvocis Vaņa)”, “Killera dienasgrāmata” un “Sniegbaltītes skola”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu