Foto Siltums un cilvēcība Ziemassvētku korālī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto / Mārcis Baltskars

Čārlza Dikensa darbs "Ziemassvētku korālis", ko viņš pats nodēvējis arī par Ziemassvētku spoku stāstu, nu iedzīvināts uz Dailes teātra skatuves. Negantā skopuļa Ebenīzera Skrūdža Ziemassvētku nakts sapņi pārvērtušies muzikālā pārdzīvojumā, aicinot pieaugušos atgūt varbūt nedaudz piemirsto prieku par visvienkāršākajām dzīves lietām.

Režisora, Dailes teātra mākslinieciskā vadītāja Viestura Kairiša skatuves redzējumu kuplina Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris ar diriģentu Gunti Kuzmu pie nošu pults un koris "Kamēr..." Jurģa Cābuļa vadībā.

Foto: "Ziemassvētku korālis ar lēdiju tumsā"

Pirmo iestudējuma daļu balsta britu komponista Nīla Brenda  “Ziemassvētku dziesmas” koncertuzvedums, kura pamatā ir Čārlza Dikensa sacerējums. Pats komponists pazīstams ar mēmo filmu partitūru atskaņošanu Londonas Nacionālajā Filmu teātrī.

Savukārt otrā daļa aicina iepazīties ar vācu izcelsmes amerikāņu komponista Kurta Veila mūzikla “Lēdija tumsā" dziesmu izlasi. Mūzikls stāsta par karjeristes Lizas Eliotes neizskaidrojamajiem sapņiem, kas viņu šķietami vajā. Tomēr atzīstot sev vajadzību pēc drošības, mīlestības un patiesas draudzības, viņa atklāj sapņu patieso vēstījumu: viņa grib būt sieviete, kura ne tikai spēj būt izcila savā profesijā, bet arī patiesi mīlēta un spējīga patiesi mīlēt.

Divarpus stundu garajā iestudējumā darbojas Dailes teātra aktieri Lidija Pupure, Klāvs Kristaps Košins, Katrīna Griga , Indra Briķe, Olga Dreģe, Ģirts Ķesteris, Dainis Gaidelis, Artis Robežnieks, Kārlis Arnolds Avots, Dārta Daneviča un citi mākslinieki. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu