Kā izveidot savu gada notikumu atskatu? Montāžas pamatu meistarklase ar "Young Media Sharks"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Kaspars Grinvalds/Shutterstock

Brīdī, kad laiks atskatīties uz pagājušā gada notikumiem un apgūt ko jaunu, organizācijas "Avantis" iniciatīvas "Young Media Sharks" montāžas speciālists Mārtiņš Taukačs piedāvā apmācību video, kā strādāt ar safilmēto materiālu un sagatavot skatāmu video plašākai auditorijai.

Jelgavnieks Mārtiņš ir ievērojams ar to, ka ir viens no retajiem cilvēkiem, kam piešķīra oficiālo pilngadību jau 17.gadu vecumā, balsoties uz viņa radošajām spējām un uzņēmību. Mārtiņš jau trīs gadu vada savu video satura uzņēmumu, darbojas kā ideju ģenerators, operators, montāžas speciālists un menedžeris. Viņa jaunākais veikums ir jauniešu vidū jau atzinīgi novērtētais LTV 16+ raidījums Strops, kur Mārtiņš darbojās gan kā scenārists, gan režisors.

Mārtiņš savā video apmācībā ieved montāžas darbu virtuvē, māca strādāt ar kadru vizuālo un satura atlasi, iemāca dramaturģijas knifiņus, iepazīstina ar grafikas iespējām un materiāla apstrādi datorprogrammā. Procesa laikā iepazīstina arī biežākām filmēšanas kļūdām un iespējām tās labot un pat padarīt par efektiem.

Video būs īpaši noderīgs jauniešiem, kas vēlas izmantot savu brīvo laiku ziemas brīvdienās, iemācoties ko jaunu latviešu valodā.

Mārtiņš pats savas prasmes ir iemācījies un pilnveidojis, meklējot apmacību video youtube vietnē, kas, galvenkārt bija pieejamas tikai angliski.

Skaties un mācies!

“Montāžas pamati” ir pilotprojekts plašākai apmācību programmai, kura attīstību atbalstīja Vācijas vēstniecība Rīgā. Tā ietvaros Avantis izglītojošās nometnes “Young Media Sharks” absolventi mācājās pedagoģiskās prasmes, lai savas zināšanas video un foto jomā spētu nodot citiem jauniešiem.

2023. gadā plānots attīstīt gan klātienes un tiešsaistes apmācību kursu gan jauniešiem, gan pieaugušajiem iedvesmojošu un zinošu jauno profesionāļu vadībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu