Foto ⟩ Daļēji pabeigta Dailes teātra skvēra labiekārtošana

Toms Treibergs
, TVNET kultūras redaktors
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Noslēgumam tuvojas 2022.gada martā sāktā Dailes teātra skvēra atjaunošana, kas tiek īstenota sadarbībā ar Rīgas Domi. Projekta ietvaros tiek atjaunota un paplašināta zaļā zona pie Dailes teātra, kā arī labiekārtota vide.

Valsts Nekustamo īpašumu (VNĪ) projektu "Dailes teātra skvēra labiekārtošana" izstrādā arhitektu birojs SIA "MADE Arhitekti", būvuzņēmējs - SIA "Kvinta BCL". 

Projekta "Dailes teātra skvēra labiekārtošana" attīstības posmi
Projekta "Dailes teātra skvēra labiekārtošana" attīstības posmi Foto: Valsts Nekustamie īpašumi

Kā skaidro VNĪ pārstāvji, šobrīd pabeigti vairāk nekā 80% projektā paredzēto darbu: "Pilnībā noslēdzies trešais būvniecības posms: teritorijas atjaunošana un labiekārtošana Bruņinieku ielas pusē. Pirms tehnoloģiskā pārtraukuma būvuzņēmējs ieklājis betona plāksnes kopumā 3/4 laukuma. Daļēji veikta teritorijas apzaļumošana un labiekārtošana. Ir atrasts risinājums karadarbības Ukrainā radītā būvmateriālu sadārdzinājuma segšanai un izstrādāti jauni projekta risinājumi, tai skaitā, lai nodrošinātu esošo koku sakņu sistēmas saglabāšanu."

Projekta vizualizācija, kurā Dailes teātra ēka redzama no Šarlotes ielas
Projekta vizualizācija, kurā Dailes teātra ēka redzama no Šarlotes ielas Foto: Valsts Nekustamie īpašumi

Darbi tiks atsākti pēc tehnoloģiskā pārtraukuma, un līdz 2023.gada vasarai būvkomersants nodrošinās visas teritorijas seguma atjaunošanu, labiekārtošanu un apzaļumošanu.

Projektā apgūstamā platība ir 13 950 kvadrātmetru, investīciju apjoms 3 104 024 eiro. Projekta termiņš ir no 2021. gada 1. augusta līdz šī gada 31.decembrim, tā kopējās izmaksas ir 2 050 932 eiro, projekta attiecināmās izmaksas – 1 976 470 eiro (no tām ERAF - 1 680 000 eiro), neattiecināmās izmaksas 74 462 eiro.

Pilnīgam noslēgumam tuvojas arī otrs attīstības projekts: "Dailes teātra energoefektivitātes paaugstināšana", kura ietvaros teātra ēkai būs siltināts jumts, aizskatuves ārsienas un tehnoloģiskais tornis virs skatuves, kā arī vairākas citas ārsienas (saimniecības bloka iekšpagalmā un Maldera zāles dienvidrietumu ārsiena), nomainītas ārdurvis un vārti, rekonstruēta apkures sistēma un nomainīts skatuves apgaismojums. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu