Grupa "CREDO" sākusi gatavoties 50 gadu jubilejai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Grupa kopā ar dziedātāju Sandiju Vīganti ierakstījusi jaunu Raimonda Paula un Guntara Rača dziesmas "Nekad un vienmēr" versiju. Dziedātāja to pirmoreiz izpildījusi jau 2012. gadā, talantu konkursā, pāris gadus vēlāk to ieskaņoja Andris Ērglis, bet nu mūziķei atkal ir iespēja to izpildīt - šoreiz kopā ar leģendāro grupu "CREDO", kura nākamgad plāno atzīmēt savu 50 gadu pastāvēšanu.

"CREDO" solists Guntis Veits, stāstot par sadarbību, uzsver, ka grupai pietiekot veco hitu, bet darbs pie jaunām dziesmām netiekot atstāts novārtā:  "Bez šīs ir tapusi arī speciāla jubilejas dziesma "Mēs svinēsim", bet to publicēsim vēlāk. Šobrīd priecājamies par jauno sadarbību ar Sandiju. Viņa dzied patiešām lieliski, un arī dziesmas producents Artūrs Palkevičs ir pastrādājis godam!"

Dziedātāja Sandija Vīgante stāsta, ka dziesma viņai esot ļoti mīļa, "jo gan melodija, gan vārdi aizkustina". Sadarbība ar Gunti sākusies, pateicoties TV vakariņu šovam, kurā kopīgi piedalījušies, un tur arī dzimusi ideja par šo duetu.

Dziesmas vārdu autors un izdevējs Guntars Račs prāto: "Stāsts ir par mūžīgajām cerībām – satikties tad, kad tas šķietami vairs nav iespējams, būt mīlētam tad, kad mīlestība ir jau aizgājusi. Tā ir dziesma par paļaušanos uz brīnumu arī visbezcerīgākajā brīdī."

Basģitārista Valda Skujiņa 1974. gadā Liepājā dibinātais ansamblis lielāko popularitāti guva aizvadītā gadsimta 80. gados, izpildot gan "Credo" dalībnieku, gan Raimonda Paula sacerētas dziesmas un dziesmu ciklus. Oficiāli pieskaitāms pašdarbības ansambļiem, taču gan tā instrumentālisti, gan dziedātāji sasniedza ļoti augstu profesionālās meistarības līmeni. Virkne "Credo" dziesmu kļuva par Latvijas mēroga hitiem, ansambļa cienītāju vidū apvienojot visu paaudžu klausītājus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu