EKSKLUZĪVI TVNET ⟩ Fotomirkļi no izrādes "Brands" mēģinājuma Dailes teātrī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Marko Rass

27. janvārī Dailes teātrī pirmizrāde izcilā norvēģu dramaturga Henrika Ibsena lugas "Brands" iestudējumam teātra mākslinieciskā vadītāja Viestura Kairiša režijā. 

Ibsena luga stāsta par jaunu, varētu pat teikt, radikālu ideālistu, mācītāju Brandu. Norvēģu, zviedru un dāņu valodā šis vārds nozīmē "uguns", kas precīzi ilustrē net tikai garīdznieku, bet jaunas ēras un jaunas domāšanas pravieti.

Dailes teātra radošās komandas redzējumā viņš ir sieviete, un titullomā skatītāji varēs novērtēt aktrises Ievas Segliņas darbu. Jaunā, mūsdienīgā tulkojumā, kuru veicis dzejnieks un tulkotājs Edvīns Raups, un īpašā, šim iestudējumam paredzētā dramaturģes Justīnes Kļavas adaptācijā "Brands" atgriežas uz Dailes teātra skatuves, vienlaikus sasaucoties ar leģendāro 1975. gada iestudējumu, kuru tolaik veidoja režisors Arnolds Liniņš.

Līdzās Arnoldam Liniņam pie šī iestudējuma strādāja viņa asistents, režisors Kārlis Auškāps, neatkārtojamais scenogrāfs Ilmārs Blumbergs, kustību režisors Modris Tenisons un komponists Raimonds Pauls. Teātra zinātnieki ir droši, ka iestudējums ir Latvijas teātra – daži apgalvo, ka Eiropas teātra, – virsotne. Vai to izdosies sasniegt arī jaunajā interpretācijā, skatītāji varēs novērtēt janvāra nogalē. 

Izrādē spēlē aktieri Olga Dreģe, Ģirts Ķesteris, Lilita Ozoliņa, Kārlis Arnolds Avots, Dārta Daneviča, Juris Strenga, Lauris Dzelzītis, Vita Vārpiņa, Lidija Pupure, Artis Robežnieks, Dainis Gaidelis, Klāvs Kristaps Koškins, Milēna Miškēviča, Katrīna Griga un Anete Krasovska. Jēzus Kristus lomā horeogrāfs Rūdolfs Gediņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu